Battista wint felbegeerde Design Award op Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2021

6 October 2021
#Automobili Pininfarina #Automobili Pininfarina #Award #Battista #Battista Anniversario

De productieklare Automobili Pininfarina Battista maakte een bekroond Europees debuut op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021, na het winnen van de felbegeerde Design Award van het evenement.

De puur elektrische hyper GT verscheen in een nieuwe specificatie, na een succesvolle wereldpremière op Monterey Car Week in augustus. Hier werd een uniek model met Black Exposed Signature Carbon carrosserie  vergezeld door de Battista Anniversario om de introductie van het voertuig te markeren in de VS.

Aan de oevers van het Comomeer, op slechts een paar uur rijden van de Cambiano-productiefaciliteit waar de Battista is gebouwd, won de Battista de Design Award in Villa d’Este. Een op maat gemaakte specificatie van de puur elektrische hyper GT maakte zijn eerste openbare uitje tussen 1-3 oktober op deze unieke locatie.

Luca Borgogno, Chief Design Officer van Automobili Pininfarina: “We namen een unieke Battista mee naar Villa d’Este om de diverse kleur- en materiaalkeuzes te laten zien waaruit onze veeleisende klanten kunnen kiezen bij het personaliseren van hun voertuig. Het winnen van de Design Award is voor ons een fantastische manier om te beginnen met aftellen naar onze eerste klantleveringen later dit jaar. Het is altijd spannend voor ons om nieuwe, op maat gemaakte combinaties van de Battista te laten zien in verschillende delen van de wereld, maar vooral in ons thuisland, naast legendarische klassieke door Pininfarina ontworpen meesterwerken.”

Het puur elektrische meesterwerk voegde de prestigieuze Design Award in Villa d’Este – na het tellen van de stemmen van de gasten van het evenement – toe aan zijn Electric Hypercar of the Year-prijs van GQ, en de Electric Dream-prijs van Electrifying.com.

Prachtige specificatie

In Villa d’Este toonde Automobili Pininfarina een onderscheidende en verfijnde interpretatie van een traditionele kleurencombinatie die de prachtige proporties en het elegante ontwerp van de Battista naar een hoger niveau tilt.

Het met de hand afgewerkte exterieur is voorzien van opvallende Verde Paradiso metalliclak, met een bijpassende neus en achtervleugel, aangevuld met het Carbon Accent Pack voor de onderkant en de achterdiffusor. De Black Exposed Signature Carbon-elementen worden gecombineerd met een Nero-afwerking voor het kenmerkende ‘Goccia-dak’, terwijl het Exterior Jewellery Pack accenten van geborsteld geanodiseerd aluminium heeft.

Het koetswerkkleurenschema wordt gecompleteerd door nauwkeurig gepolijste gesmede aluminium Impulso Gloss Black lichtmetalen velgen met geborsteld geanodiseerde aluminium centrale vergrendelingsringen en remklauwen die in ingetogen zilver zijn gespoten.

Het interieur combineert exclusieve duurzame Tan lederen bekleding, met quilten voor een nog luxueuzere ervaring. De GT-stoelen worden aangevuld met bijpassende Tan-veiligheidsgordels en contrasterende Black Exposed Signature Carbon-details. Het interieurjuwelenpakket biedt details van geborsteld geanodiseerd aluminium, waarbij het stuur en de vloermatten in zwart zijn afgewerkt.

Ontwikkeling bereikt laatste fase

Het Europese debuut van de Battista, klaar voor productie, volgt op een succesvolle wereldpremière in de VS als onderdeel van de Monterey Car Week in Californië.

Het was de eerste kans voor Amerikaanse klanten om de productieklare Battista op de weg te ervaren en persoonlijk te zien naast de exclusieve Battista Anniversario – waarvan er slechts vijf exemplaren zijn van de gelimiteerde oplage van niet meer dan 150 Battista’s in totaal.

Nu de productie van de pre-serie Battista-voertuigen is voltooid, zullen de eerste klanten van de puur elektrische Hyper GT naar verwachting vanaf het einde van dit jaar in ontvangst worden genomen.

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.