scroll voor meer

Heritage sinds 1987

​Wie ooit in een Lexus heeft gereden weet het: Lexus is pure Japanse perfectie. The Pursuit of Perfection, Engineering The Impossible, merkbeloftes die Lexus keer op keer na weet te komen. Voor het ontstaan van Lexus gaan we terug naar 1987, het jaar waarin Toyota een luxedivisie opstart.

In 1987 brengt Lexus haar eerste prototype uit, de Lexus F1. Het is de voorloper van de LS 400. Bij het ontwerpen van de LS 400 is het streven naar perfectie al in zijn geheel aanwezig: pas na duizenden tekeningen en acht levensgrote prototypen wordt het model in productie genomen. Het design van de luxe Japanner is behoorlijk ingetogen en niet al te spraakmakend, maar Lexus springt in het oog met de voortreffelijke kwaliteit en afwerking. Met de V8 benzinemotor in deze auto zet Lexus meteen een indrukwekkende standaard.

Knallende start

De introductie van de LS 400 betekent een knallende start van Lexus op de internationale en dan vooral de Amerikaanse markt. De LS 400 is een auto waarin de inzittenden genieten van de luxe die hen omgeeft, onder andere door de aanwezigheid van echt hout en veel leer. De LS 400 heeft alles aan boord wat een automobilist zich maar kan wensen. Van een automatische versnellingsbak tot airco, ABS en cruisecontrol, bij Lexus zijn het geen opties maar is alle mogelijke luxe standaard aanwezig. Al die luxe plus een 245pk 4.0 V8-motor, dat bevalt de Amerikanen wel: in 1988 worden er 75 Lexus-dealers geopend in de Verenigde Staten. Met de introductie van de SC 400, een luxe coupé met veel rondere vormen dan de LS 400, vestigt Lexus haar naam definitief in de VS. Binnen vier jaar na het ontstaan van het merk is het het bestverkochte buitenlandse merk op de Amerikaanse markt, waarmee Lexus gerenommeerde Europese concurrenten als BMW, Mercedes-Benz en Jaguar het nakijken geeft.

“Lexus springt in het oog met de voortreffelijke kwaliteit en afwerking”

Terrein winnen

Met modellen als de GS 300 en de LX 450 wint Lexus steeds meer terrein op de Amerikaanse markt. De GS 300 is bij de introductie de best gestroomlijnde sedan ter wereld. Toch wordt in Europa nog niet zozeer de voorkeur aan Lexus gegeven. Vooral de LX 450 is voor de meeste Europeanen veel te groot. Daar komt verandering in als Lexus de RX 300 introduceert: een kleinere SUV. De liefde voor Lexus groeit in Europa en het merk vestigt zich definitief met de introductie van de IS 200, een gedegen concurrent van de BMW 3-Serie, Mercedes C-klasse en de Audi A4.

Speler van formaat

Aan het begin van de 21e eeuw richt Lexus zich definitief op de combinatie van luxe en efficiëntie. Met de introductie van de nieuwe RX 300 en LS 430 wordt het echt duidelijk: Lexus is geen kleine partij meer. Deze modellen onderscheiden zich door high tech techniek en een extreem goede aerodynamica. Op niet alleen de Amerikaanse markt, maar ook op de Europese markt is Lexus een speler van formaat.

Japans vakmanschap

Lexus is synoniem voor Japans vakmanschap en voor ontzettend goede auto’s die van alle gemakken en luxe zijn voorzien. De eeuwenoude Japanse traditie van de ‘Takumi’ staat aan de basis van alles wat ze doen. De Takumi ambachtslieden van Lexus – kortweg ‘Takumi’ – koppelen zonder uitzondering talent aan een enorme bezieling.

Ze zijn zeer ervaren, hoogopgeleid en hebben tenminste 25 jaar ervaring in hun specifieke vakgebied. Ze hebben een feilloos oog voor detail en streven in alles wat ze doen naar perfectie. Hun fijnzinnige handwerk is zichtbaar in elk aspect van het design en de ontwikkeling van iedere Lexus.

Ultiem vakmanschap, dus. Het is niet voor niets dat Lexus van alle premium merken inmiddels zevende opeenvolgende jaren het betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power heeft gewonnen. Ultiem vakmanschap, continue innovatie en het voortdurend perfectioneren van ouderwetse technieken zorgt ervoor dat Lexus fenomenale auto’s af kan leveren. Met minder dan perfectie neemt men geen genoegen.

Bekijk onze Lexus collectie

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

le_pand

Neem contact op

Een vraag of een afspraak maken?

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.