scroll voor meer

Heritage sinds 1914

We schrijven het jaar 1914. Carlo, Bindo, Alfieri, Mario, Ettore en Ernesto, de zes gebroeders Maserati, beginnen een autowerkplaats in Bologna. Ze hebben hun passie voor snelheid en nauwkeurige techniek geërfd van hun vader. Aanvankelijk bouwen ze bougies en bobines. Twaalf jaar later, tijdens de Tagra Florio, presenteren ze de eerste zelfgebouwde Maserati raceauto.

 width=Het is de Tipo 26: een 1,5 liter-, 8-cilindermotor van 120 tot 128pk, met een topsnelheid van tussen de 180 en 200 km/u. Op de motorkap siert voor de eerste keer de welbekende drietand. Een symbool van kracht en energie. Perfect passend bij dit door en door Italiaanse merk. De drietand is gebaseerd op de Neptunusfontein in Bologna, en is daarmee een altijd blijvende herinnering aan thuis. Alfieri Maserati bestuurt de auto tijdens de race, en wint. Vanaf dat moment gaat het hard. Harder dan de topsnelheid van de Tipo 26.

Baanbrekend

Maserati staat in de daaropvolgende jaren aan de wieg van diverse baanbrekende modellen. Alfieri schrijft talloze races op zijn naam en Maserati ontwikkelt zich tot een buitengewoon succesvolle producent van raceauto’s. De naam is gevestigd, de reputatie staat als een huis, het succes kan niet op. Maar Maserati wil meer. Veel meer.

Sportiviteit en elegantie

Op de Autosalon van Genève in maart 1947 presenteert Maserati de A6 1500, vernoemd naar Alfieri en het aantal cilinders in de auto. Het is de eerste Maserati die bedoeld is voor dagelijks gebruik en is een doorslaand succes. Maserati weet als geen ander sportiviteit en elegantie in elkaar over te laten vloeien. Met de introductie van de 3500 GT ontdekken mensen wereldwijd hun liefde voor dit prachtige Italiaanse automerk. De vraag naar Maserati’s stijgt en de racesuccessen blijven zich opstapelen.

Pioneer

En deze racesuccessen krijgen nog eens extra allure als de eerste vrouwelijke coureur tekent bij Maserati. Maria Teresa de Filippis begon haar racecarrière als gevolg van een weddenschap met haar broers. Die vertelden haar dat ze niet snel genoeg was. Herhalen van deze opmerking was niet nodig, Maria Teresa de Filippis bewees het tegendeel en na een paar overwinningen tekende ze bij Maserati als Formule 1-coureur. Ze wordt tot op heden herdacht als de pionier van de vrouwelijke autosport.

Luxueuze sportsedan

Ook in de jaren ’80 houdt het succes aan. Maserati brengt de Quattroporte op de markt: de allereerste luxueuze sportsedan. Daarna volgt de eerste Ghibli. Beide modellen zijn ontworpen door Gioretto Giugiaro, een van de bekendste en belangrijkste Italiaanse auto-ontwerpers. Maar tegelijkertijd markeren de jaren ’80 het decennium waarin het ondenkbare werkelijkheid wordt: Maserati bundelt haar krachten met Ferrari.

“Maserati weet als geen ander sportiviteit en elegantie in elkaar over te laten vloeien”

Legendarische zet

Twee aartsrivalen die elkaar niet kunnen luchten of zien, die op de openbare weg én op het racecircuit al jaren recht tegenover elkaar staan, zetten hun trots opzij en slaan de handen ineens. Absoluut niet zonder slag of stoot, maar als Maserati wordt opgekocht door de Fiat-groep, gebeurt het toch echt. De onderneming wordt geleid door Luca di Montezemolo, Algemeen Directeur van Ferrari, en dat betekent dat Maserati daarmee onder het management van Ferrari wordt geplaatst. Het blijkt een legendarische zet te zijn, want de Maserati 3200 GT die onder leiding van Ferrari uit wordt gebracht, wordt later een van de meest succesvolle modellen van Maserati aller tijden.

Maserati Heritage 3200GT

Hoge eisen

Maserati is prachtige interieurs en de beste materialen. Het is meer dan honderd jaar ervaring, baanbrekende ontwerpen en continue innovatie. En niet te vergeten: Gran Turismo in de oorspronkelijke zin van het woord. De perfecte synthese van stijl en sportiviteit, voor ware liefhebbers die hoge eisen stellen maar niet mee willen met de massa. Maserati is pure Italiaanse passie op wielen.

Bekijk onze Maserati collectie

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

Achtergrond_formulier

Neem contact op

Maak een afspraak

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.