scroll voor meer

McLaren P1

De beste rijdersauto ter wereld

Eerbied. Dat is het woord dat het beste past bij de McLaren P1. Met deze hybride supercar schrijft McLaren een nieuw hoofdstuk in het boek dat in 1992 begon met de inmiddels legendarische McLaren F1. De P1 is ontworpen om de beste rijdersauto ter wereld te zijn. In technologisch opzicht staat hij dichter bij een vliegtuig dan bij een gewone auto. Dat zien we alleen al aan de acceleratie. De P1 vliegt in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h. Van 100 terug naar 0 gaat ook razendsnel: dankzij een haarscherp koolstof-keramisch remsysteem staan we in 2,9 seconden weer stil.

De prestaties worden geleverd door een van de krachtigste hybride aandrijflijnen die ooit in een auto zijn toegepast. Basis is een twin-turbo V8-middenmotor die op zichzelf al goed is voor 737 PK. Daaraan gekoppeld is een elektromotor die het totale vermogen opschroeft naar 916 PK. Het hart van de P1 is een koolstof MonoCage waarvan het concept rechtstreeks uit de Formule 1 komt. Deze hele constructie, inclusief het dak, weegt maar 90 kilo. Benieuwd naar de vele andere unieke features en specificaties van de P1? Wij vertellen u er graag over in onze showroom.

McLaren_P1_Header2

Motoren

Your personal details will be used to process your order, to optimize your experience on this website and for other purposes as described in our privacy policy

le_pand

Neem contact op

Een vraag of een afspraak maken?

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.