scroll voor meer

Heritage sinds 1909

​Een stalen chassis met een houten frame, een starre achteras en een metalen carrosserie. De auto's van Morgan worden nog steeds grotendeels met de hand vervaardigd door circa 200 medewerkers. Per jaar produceren ze zo'n 850 auto's. Puur vakmanschap, pure passie. Dat merk je. Aan alles. Het schijnt zelfs zo te zijn dat als je in een Morgan over een muntstuk rijdt, je voelt of het kop of munt is.

 width=Als H.F.S. Morgan in 1909 een auto voor zichzelf ontwerpt en bouwt, doet hij dat voor zijn plezier. Maar hij krijgt zoveel complimenten dat het naar meer smaakt. Het is de start van de Morgan Motor Company, een van Engelands bekendste en meest excentrieke autofabrikanten. H.F.S. Morgan opent in 1914 de eerste fabriek aan de Pickersligh Road in Malvern Link, Worcestershire, waar het vandaag de dag nog steeds gevestigd is. Ruim vijfentwintig jaar lang produceert het bedrijf alleen driewielers. Voor de Engelse belasting worden deze als motorfiets belast. Hiernaast zijn ze ook
nog eens licht en snel. Geen wonder dat ze razend populair zijn.

Langst geproduceerde auto ter wereld

Vanaf 1936 maakt Morgan de volgende stap. Ze introduceren de 4/4, een vierwieler met een viercilinder Coventry Climax-motor. Tot op de dag van vandaag wordt dit model nog steeds gebouwd en is daardoor de langst geproduceerde auto ter wereld. Iedere Morgan wordt gebouwd met de beste materialen. De motoren worden niet zelf geproduceerd: Morgan maakt(e) onder andere gebruik van de beste motoren van onder andere JAP, Matchless, Triumph, Ford en BMW.

“Morgan is een van Engelands bekendste en meest excentrieke autofabrikanten”

Oogstrelend

Morgan houdt lange tijd vast aan het klassieke design wat al sinds midden jaren ’50 bestaat. Begin van de 21ste eeuw besluit Morgan echter ook een nieuwe weg in te slaan met de introductie van de volledig aluminium Aero 8. De herkenbare oogstrelende en karakteristieke Morgan-vormgeving is duidelijk aanwezig, maar dan in een modern jasje gegoten en gebruikmakend van een volledig aluminium chassis. En vergis u niet: het klassieke design doet niet af aan de indrukwekkende prestaties, want door het lage gewicht zijn Morgans heerlijk om in te rijden en presteren ze net als iedere andere sportauto.

Morgan Heritage Craftmanship

Uniek vakmanschap

Of het nu de karaktervolle Morgan 3 Wheeler is, die sinds 2012 weer terug is in het programma of een van de karakteristieke Classic modellen, iedere Morgan is met de hand gebouwd. Uniek vakmanschap waarbij essenhout, aluminium en leder handmatig worden verwerkt en ieder onderdeel tot in detail wordt geperfectioneerd. Morgan is een vooruitstrevend familiebedrijf met een passie voor vakmanschap, een bijzondere uitstraling en ongekende prestaties. Én Morgan is klaar voor de toekomst, want het iconische design van de Morgan 3 Wheeler wordt geüpdate met technologie van de 21ste eeuw. Naast de 1983cc V-twin met brandstofinjectie wordt er namelijk hard gewerkt aan een volledig elektrische variant, de EV 3. Een klassieker met een retro uiterlijk én een innovatieve, toekomstbestendige binnenkant.

 

Bekijk onze Morgan collectie

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

Achtergrond_formulier

Neem contact op

Maak een afspraak

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.