scroll voor meer

Lamborghini Diablo

VT Roadster 5.7 V12 | Top condition

0-100km
4 4 sec.
Topsnelheid
335 335 km/h
PK
489 489 pk
Merk Lamborghini
Model Diablo
Type VT Roadster 5.7 V12 | Top condition
Carrosserie Cabriolet
Kleur Blu Scuro
Laksoort metallic
Transmissie Handgeschakeld
Km-stand 25.000 km
Registratie 20 september 1996
Brandstof Benzine
Bewaar als favoriet
Louwman Exclusive prijs
€ 239.950,- Marge auto
Prijs € 239.950,-
Export prijs € 239.950,-

Lamborghini Diablo

1996 Lamborghini Diablo VT Roadster

• Landmark Lamborghini supercar
• Nieuw geleverd in Nederland
• Matching chassis- en motornummers
• Importeur onderhouden vanaf nieuw
• Circa 25.000 kilometers geregistreerd
• Geregistreerd in Nederland

Na 17 jaar in productie werd de legendarische Countach vervangen door de Diablo, die bij introductie de snelste, meest geavanceerde en duurste Lamborghini ooit gebouwd was. De naam ‘Diablo’ was geïnspireerd door de wereld van het stierenvechten (het embleem van het bedrijf is een vechtstier en oprichter Ferruccio Lamborghini werd geboren onder het sterrenbeeld Taurus). De originele Diablo uit de 19e eeuw was een stier die naar verluidt meerdere uren tegen de beroemde toreador, El Chicorro, heeft gevochten. Diablo is ook Spaans voor duivel.
De Diablo, die in januari 1990 voor het eerst in Monaco werd tentoongesteld, verbeterde zijn illustere voorganger in alle opzichten en zette een nieuwe standaard in supercar-ontwerp. Niemand kan verrast zijn om te horen dat het was gestileerd door Marcello Gandini, de man die verantwoordelijk was voor de Lamborghini Miura en Countach, want de gelijkenis met de familie was duidelijk. Typisch Lamborghini, de Diablo was laag, breed en agressief en behield de deuren van de ‘kevervleugel’ die het eerst op de Countach te zien waren.
Onder de huid bevond zich een stalen spaceframe-chassis, ontwikkeld op basis van de Countach, maar geconstrueerd met een vierkante doorsnede in plaats van ronde buizen en voorzien van 'kreukelzones' aan de voor- en achterzijde. Het gebruik van koolstofvezel composietpanelen, voor het eerst te zien in het Countach Evoluzione-model, werd uitgebreid in de Diablo, die ook een herziene ophanging bevatte die de beoogde toekomstige ontwikkelingen van vierwielaandrijving en actieve ophanging kon opvangen. Vergroot tot 5,7 liter voor de Diablo, kreeg de 48-kleppen V12-motor van Lamborghini voor het eerst brandstofinjectie, met een maximum van 492 pk bij 7.000 tpm. Van gelijke, zo niet grotere betekenis, ging het maximale koppel tot 428lb/ft, een verbetering van 55% ten opzichte van de Countach. Katalysatoren waren standaard, waardoor de aangepaste V12 wereldwijd aan de emissie-eisen kon voldoen.
Met meer vermogen en een lagere luchtweerstandscoëfficiënt dan de Countach, overschaduwde de Diablo gemakkelijk zijn voorloper, met een snelheid van meer dan 322 km/u tijdens de test. Wat nog belangrijker is, zijn de versnelling en topsnelheid cijfers marginaal beter dan die van de Ferrari F40. Hoewel een van de duurste auto's ter wereld, was de Diablo niet een limited edition-model zoals de laatste, maar een serieproductie-auto met een luxueus ingericht interieur dat de intentie van de ontwerpers weerspiegelt om een beschaafde Gran Turismo te produceren die geschikt is voor stadsstraten en snelwegen als de racebaan. Vierwielaandrijving Diablo VT en Targa-achtige open Roadster-versies volgden al snel. 'VT' stond voor Viscous Traction, een verwijzing naar de koppeling in de aandrijflijn die het vermogen verdeelde tussen de voor- en achterwielen. Alleen de achterwielen werden onder normale omstandigheden aangedreven, maar als de tractie verloren zou gaan, zou tot 25% van het beschikbare vermogen naar de voorwielen worden geleid.
Deze Diablo VT Roadster werd nieuw verkocht in Nederland en is altijd onderhouden door Hessing, de officiële Lamborghini-importeur op dat moment. We worden erop gewezen dat de carrosserie onlangs opnieuw is gespoten in een prachtige en originele Blu Scuro, terwijl het interieur van het lederen interieur van Champagne volledig is opgeknapt en de buitenkleur perfect aanvult. Met slechts 25.090 kilometer geregistreerd biedt deze weinig gebruikte Diablo VT Roadster het uitzicht op een werkelijk geweldige rijervaring voor de gelukkige volgende eigenaar.
Portret LEC 29-08-2018-7970-2
Jan van der Jeugd
Lamborghini Brand Manager

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

le_pand

Neem contact op

Heeft u een vraag?

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.