scroll voor meer

Morgan Plus 4

Super Sports specification

Merk Morgan
Model Plus 4
Type Super Sports specification
Carrosserie Cabriolet
Kleur Two tone Red and Black
Laksoort basis
Transmissie Handgeschakeld
Km-stand 19.069 km
Registratie 1963
Brandstof Benzine
Versnellingen 4
Louwman Exclusive prijs
€ 94.500,- Marge auto
Prijs € 94.500,-
Export prijs € 94.500,-

Morgan Plus 4 Super Sports specification

Straight of the track and ready to race. Dat is deze unieke Morgan Plus4 Racer uit 1963 ten voeten uit. Deze Morgan is ruim 10 jaar geleden volledig klaargemaakt en geprepareerd om actief te racen in historische klassen. Jarenlang is dit een bekende deelnemer geweest aan de NK HTGT (Historische Toerwagens en GT’s) en ook nog eens zeer verdienstelijk, getuige de vele overwinningen en titels die er behaald zijn. De Morgan racete de afgelopen seizoenen vooral veel in Zandvoort, met een spectaculaire snelste rondetijd van 2.05,896 op Dunlop Racing banden! Maar ook vele internationale circuits werden aangedaan zoals Spa, Dijon-Prenois, Paul Ricard, Hockenheim en Brands Hatch.

Kosten nog moeite zijn al die jaren gespaard om de Plus4 zo optimaal mogelijk te prepareren en ontwikkelen. De Racer beschikt over de Super Sports specificaties met de Triumph 2.138cc motor, die in 2017 nog is gereviseerd, met natuurlijk de juiste dubbele Webers. De originele Moss versnellingsbak is gemonteerd en er worden zelfs twee extra exemplaren meegeleverd, waarvan één niet helemaal compleet is. Daarnaast zijn er nog vele extra onderdelen bij, zoals 8 spaakvelgen, diverse remdelen, een achteras, radiateur met fan, Triumph cilinderkop, ontsteking met bobine, voorwielophanging, schokbrekers en veren, etc etc. Deze onderdelen worden niet los verkocht, maar horen bij het totaalpakket, waardoor de volgende eigenaar direct het circuit op kan voor een prachtig raceseizoen.

Het historische FIA paspoort toont dat deze Morgan goedkeuring heeft tot december 2026 voor deelname aan internationale races. Al met al een unieke kans voor de liefhebber van historisch racen.

le_pand

Neem contact op

Een vraag of een afspraak maken?

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.