scroll voor meer

PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE

Morgan Plus 4

| FIA RACER | SuperSport Spec | 1963

PK
179 179 pk
Merk Morgan
Model Plus 4
Type | FIA RACER | SuperSport Spec | 1963
Carrosserie Cabriolet
Kleur Two Tone Red and Black
Laksoort basis
Transmissie Handgeschakeld
Km-stand 19.069 mijl
Registratie 1 juni 1963
Brandstof Benzine
Versnellingen 4

Morgan Plus 4

“Straight of the track and ready to race”. Dat is deze unieke Morgan Plus 4 Racer uit 1963 ten voeten uit. Volledig geprepareerd om deel te nemen aan historische races en rally’s. Compleet met FIA paspoort.

Deze Morgan is 12 jaar geleden volledig klaargemaakt en geprepareerd om actief te racen in historische raceklassen. Jarenlang is dit een bekende deelnemer geweest aan de HTGT (Historische Toerwagens en GT’s) en ook nog eens zeer verdienstelijk, getuige de vele overwinningen en titels die er behaald zijn. De Morgan racete de afgelopen seizoenen veelal in Zandvoort, met een snelste rondetijd van 2 minuut 5,896 seconden. Maar ook vele internationale circuits zoals Spa-Francorchamps, Paul Ricard en Brands Hatch heeft hij aangedaan.

Er is alles aan gedaan om deze Plus 4 zo optimaal mogelijk te prepareren voor zijn taak op het circuit. De racer beschikt over de SuperSport specificaties met de Triumph 2.138cc motor. Deze is in 2017 gereviseerd door Peter van Giersbergen en uitgerust met de dubbele weber carburateurs. De zeldzame Moss versnellingsbak is gemonteerd. Uiteraard is deze Plus 4 voorzien van een Sparco kuipstoel en roll bar.

Racen gaat gepaard met slijtage en daarom is er een breed arsenaal aan kwalitatieve onderdelen mogelijk beschikbaar bij deze Morgan. Er zijn eventueel zelfs twee extra Moss versnellingsbakken, waarvan er één niet helemaal compleet is. Daarnaast zijn er desgewenst nog vele extra onderdelen beschikbaar, zoals 8 spaakvelgen, diverse remdelen, een achteras, radiateur met fan, Triumph cilinderkop, ontsteking met bobine, voorwielophanging, schokbrekers en veren, etc etc., waardoor de volgende eigenaar direct het circuit op kan voor een prachtig raceseizoen.

Het historische FIA paspoort toont dat deze Morgan goedkeuring heeft tot december 2026 voor deelname aan internationale races. Al met al een unieke kans voor de liefhebber van historisch racen.

Deze Morgan Plus 4 is onder andere uitgerust met de volgende specificaties:

* FIA Historisch Technisch Paspoort (HTP)
* Moss versnellingsbak
* Sparco kuipstoel
* Roll bar
* Dubbele Weber carburateurs

Wouter
Wouter Dekker
Morgan Brand Manager

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

le_pand

Neem contact op

Heeft u een vraag?

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.