scroll voor meer

PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE PRICE

Morgan Plus 8

Rally Edition | Tuned | 5-Link

PK
230 230 pk
Merk Morgan
Model Plus 8
Type Rally Edition | Tuned | 5-Link
Carrosserie Cabriolet
Kleur Sport Orange
Laksoort basis
Transmissie Handgeschakeld
Km-stand 48.000 mijl
Registratie 11 oktober 1984
Brandstof Benzine
Versnellingen 5
Bewaar als favoriet
Louwman Exclusive prijs
€ 99.950,- Marge auto
Prijs € 99.950,-
Export prijs € 99.950,-

Morgan Plus 8

Deze Morgan Plus 8 stamt uit 1984, maar is enige tijd geleden door Simon Verhoeven, Morgan monteur bij Louwman Exclusive, volledig gerestaureerd en gemodificeerd. Zo werd interieur vernieuwd en onder andere voorzien van nieuwe stoelen en een traanplaat vloerafwerking. De gehele carrosserie werd gedemonteerd en overgespoten in Morgan Sport Orange, iets heel anders dan het klassieke British Racing Green natuurlijk maar het staat de Morgan onvoorstelbaar goed. Een functionele zwarte roll-over bar zorgt extra veiligheid, zeker met de race veiligheidsgordels die gemonteerd zijn. De klassieke bladveren achter zijn vervangen door de nieuwe 5-link Suspension met schroefveren. Dat maakt het weggedrag strakker, vooral in bochten, en ook comfortabeler. Aangevuld met Suplex voorveren, die de auto minder springerig maken, is het weggedrag sterk verbeterd. De remmen kregen een flinke update, waarbij onder andere de trommels achter werden vervangen door schijven, en er werd een sportuitlaat met andere spruitstukken gemonteerd. Ook een close-ratio versnellingsbak werkt mee aan het sportieve karakter van deze Morgan. In combinatie met een volledige motorrevisie waarbij diverse nieuwe technische componenten werden gebruikt, zoals een Edelbrock carburateur en aluminium radiateur, is de auto helemaal bij de tijd, zonder het bijzondere en unieke Morgan-karakter aan te tasten. De motor levert nu ongeveer 230 pk aan de wielen, wat een enorme verbetering is ten opzichte van de standaard 3.5 V8 Morgan uit dit tijdperk.

We hebben ervoor gekozen om de mijlenteller niet op 0 te zetten, maar gewoon de stand te laten aangeven die er op stond, ondanks dat de auto praktisch volledig is gerestaureerd. Deze Plus 8 heeft zelfs ons als team verbaasd. Het is een waar rallykanon geworden, met een unieke uitstraling, een machtig geluid en een wegligging die uitnodigt om de grenzen op te zoeken. Een bijzondere auto in alle opzichten. We kunnen het niet anders omschrijven. Echt 'ONE OF A KIND'!

Bijzonderheden:
* 5-Link achtervering
* Suplex voorvering
* Instelbare schokbrekers
* Sportuitlaat
* Speciale uitlaatspruitstukken
* Gereviseerde en getunede motor
* Schijfremmen achter en verzwaarde remmen voor
* Roll-Bar
* Sportstoelen met verstelbare rugleuning
* Traanplaat bodem
* Carterbeschermer
* Close ratio versnellingsbak (5-speed)
* Extra 12 volt aansluitingen interieur
* Race gordels

Heeft u interesse in enkele van bovenstaande aanpassingen, adviseren we u graag over de mogelijkheden!

Wouter
Wouter Dekker
Morgan Brand Manager

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

le_pand

Neem contact op

Heeft u een vraag?

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.