Morgan Plus 8

Rally Edition | Tuned | 5-Link

0-100km

sec.

Top speed

200 km/h

pk

0 pk

Price

€ 79.950,-

Export price (ex. bpm)

Includes drive ready price

Specificaties

Omschrijving

Opties & Uitrusting

Specificaties

Merk

Morgan

Model

Plus 8

Km stand

53.000 mijl

Eerste toelating

Transmissie

Handgeschakeld

Brandstof

Overig

Carrosserie

Cabriolet

Kleur

Sport Orange

Versnellingen

5

BTW/Marge

Marge
Wouter Dekker

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl

Omschrijving

De Morgan Plus 8 is sinds zijn introductie al een sportieve Brit. Met de V8-motor en het lichte chassis was de Plus 8 in de jaren 60 zelfs een periode de snelst accelererende Britse sportwagen. Het sportieve karakter van de Plus 8 hebben we in deze Rally Edition nog verder uitgebouwd. Deze Morgan Plus 8 uit 1984 is enige tijd geleden door Simon Verhoeven, Morgan Technician, volledig gerestaureerd en gemodificeerd. Een Morgan uitgevoerd in Sport Orange. Het oranje in combinatie met de zwarte functionele roll-over bar geeft de auto direct een stoere en moderne uitstraling. Ook de race-veiligheidsgordels zijn voor extra veiligheid gemonteerd. Het interieur is vernieuwd en onder andere voorzien van nieuwe stoelen en een traanplaat-vloerafwerking.

De klassieke bladveren achter zijn vervangen door de nieuwe 5-link Suspension met schroefveren. Dat maakt het weggedrag strakker en comfortabeler. Aangevuld met Suplex voorveren, die de auto minder springerig maken, is het weggedrag sterk verbeterd. De remmen kregen een flinke update, waarbij onder andere de trommels achter werden vervangen door schijven. Ook werd een sportuitlaat met andere spruitstukken gemonteerd.

De close-ratio versnellingsbak werkt mee aan het sportieve karakter van deze Morgan. In combinatie met een volledige motorrevisie is de auto helemaal bij de tijd, zonder het unieke Morgan-karakter aan te tasten. Bij de motorrevisie is gebruik gemaakt van diverse nieuwe technische componenten, zoals een Edelbrock carburateur en aluminium radiateur. De motor levert nu ongeveer 230 pk aan de wielen, wat een enorme verbetering is ten opzichte van de standaard 3.5 V8 Morgan uit dit tijdperk.

We hebben ervoor gekozen om de mijlenteller niet op 0 te zetten, maar gewoon de stand te laten aangeven die er op stond, ondanks dat de auto praktisch volledig is gerestaureerd. Deze Plus 8 is een waar rallykanon geworden, met een unieke uitstraling, een machtig geluid en een wegligging die uitnodigt om de grenzen op te zoeken. Een bijzondere auto in alle opzichten. We kunnen het niet anders omschrijven. Echt one of a kind!
Wouter Dekker

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl

Opties & uitrusting

Wouter Dekker

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl

Media & News

Afbeeldingen

Contact verzoek

Contact verzoek

  • Persoonsgegevens

  • Overige

  • Als u uw aanvraag verstuurt gaat u akkoord met onze privacyverklaring. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het door u gevraagde contact of de door u gevraagde informatie. Wanneer wij telefonisch contact met u opnemen kan dit gesprek worden opgenomen voor kwaliteitsverbeteringsdoeleinden.

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.