De Tomaso: strategische samenwerking met Capricorn Group en nieuwe ultramoderne productiefaciliteit op de Nürburgring

17 January 2022
#De Tomaso #De Tomaso

Nieuwe Nürburgring-faciliteit

We zijn verheugd om te kunnen melden dat de uiteindelijke P72-productie zal worden uitgevoerd door Capricorn, in een nieuwe ultramoderne fabriek bij de legendarische Nürburgring.

Om het hoogste niveau van techniek, kwaliteit en veiligheid van onze auto’s te garanderen sparen we kosten noch moeite. Ondanks COVID-19, ondanks de bijbehorende beperkingen, heeft ons team hard en zo efficiënt mogelijk gewerkt aan de ontwikkeling van de auto. Wij, net als de rest van de wereld, wisten niet wat de beperkingen voor consequenties zouden hebben. Hoewel het oorspronkelijk onze plan was om de P72’s in Amerika te produceren, zouden we door COVID-19  niet in staat zijn om de beoogde deadlines te halen. We zijn dan ook trots dat we een strategische beslissing hebben genomen om onze pre-serie en productie P72’s te bouwen in samenwerking met Capricorn in een nieuwe co-branded Nürburgring-fabriek. Toch behouden we onze huidige Amerikaanse partners, faciliteiten en aandrijflijnactiviteiten om onze Noord-Amerikaanse aanwezigheid uit te breiden.

Deze beslissing onderstreept ons streven naar uitmuntendheid, zoals de uitbreiding van ons interne team en het omarmen van strategische partnerschappen van wereldklasse dat ook doen. Onze moderne aanpak en ethos zijn erop gericht om de beste partners ter wereld te zoeken en tegelijkertijd transparantie te betrachten voor degenen die ons helpen om onze doelen te bereiken.

“Sinds de revival van De Tomaso is er veel aandacht voor de P72 en het ontwikkelingsprogramma, dat gestaag vordert. We hebben enorme vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van ons bedrijf. Er ligt een sterke basis voor de toekomstige groei van De Tomaso. Vandaag kondigen we met trots een nieuw strategisch partnerschap aan dat onze filosofie bevestigt, onze kerncompetenties versterkt en het hoogste kwaliteitsniveau voor ons toekomstige aanbod garandeert. Onze P72 zal niet alleen worden ontwikkeld op, maar ook worden geproduceerd op de legendarische Nürburgring, en dat biedt ongeëvenaarde ervaring en kwaliteit en is van toegevoegde waarde voor onze klanten.” 

— Norman Choi, voorzitter — De Tomaso Automobili

“Onze benadering van de automotive stelt ons in staat om de grenzen te verleggen, gebruikmakend van de sterke punten en schaal van onze strategische partners om op een afgemeten en duurzame manier te leveren en uit te breiden. Het partnerschap stelt ons in staat om samen te werken met een bewezen speler van wereldklasse en om onze activiteiten en toeleveringsketen te stroomlijnen. Met Capricorn kunnen wij onze composiet-, componenten- en gieterijactiviteiten internaliseren zonder onnodige lasten te creëren. Dit stelt ons in staat om onze ware essentie te behouden, terwijl we doorgaan met het integreren van het beste qua ontwerp, techniek, vakmanschap en materialen. Onze modellen dienen onze principes te versterken en onze herkomst uit te dragen.”

 — Ryan Berris, CEO/CMO — De Tomaso Automobili

Maak kennis met 'Capricorn’

Onze strategische samenwerking met Capricorn is behoorlijk uitgebreid, aangezien zij niet alleen verantwoordelijk zullen zijn voor onze composieten, chassis, ophanging en gietstukken, maar ook voor de productie van onze P72 ‘pre-series’ prototypes en productievoertuigen.

Capricorn is een gespecialiseerde leverancier van wereldklasse in de auto-industrie met zes productiefaciliteiten in vier landen (Duitsland, Frankrijk, Italië en het VK). Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de productie van chassis voor de Le Mans-winnende Porsche 919 LMP1. 

“Ik ben erg trots op deze samenwerking met De Tomaso, aangezien het een echte wedergeboorte is van een auto-icoon. Onze teams delen dezelfde spirit, beide zijn gemotiveerd om uitsluitend het beste te bereiken – altijd en overal – en om buitengewone kwaliteit te garanderen. De omvang van onze werkrelatie stelt ons in staat om samen te groeien en succesvol te zijn, aangezien onze vaardigheden complementair zijn.”

— Robertino Wild, CEO/oprichter — Capricorn Group

Capricorn is niet alleen expert in de ontwikkeling en productie van complexe vezelcomposietcomponenten, maar ook in het gebruik van de hoogwaardige warmperstechnologie om serie- en prototypeonderdelen te produceren voor de auto-industrie, motorsport, medische techniek en luchtvaart.

Capricorn is een full-service provider, van engineering tot logistiek, alle productiefasen van de onderdelen worden lokaal uitgevoerd. Bijzonder is dat alles in eigen beheer wordt geproduceerd, waardoor een ongeëvenaard oog voor detail in productie mogelijk is.

Het is de directe reactie op succes of mislukking in de autosport die Capricorn drijft om elke dag binnen een bepaald tijdsbestek de juiste oplossingen te ontwikkelen. Capricorn levert al tientallen jaren met succes hun Made in Europe-producten aan de wereld van de motorsport – waaronder FIA Formula 1 World Championship, FIA World Endurance Championship, FIA World Rally Championship, FIA World Touring Car Championship, Rally Dakar, NASCAR, GP2-serie, GP3-serie, MotoGP, Moto2 en Moto3 – om er maar een paar te noemen.

P72 'Chassis-update'

Onze oorspronkelijke bedoeling was om het koolstofchassis dat we in onze vorige projecten hebben ontwikkeld als basis voor de P72 te gebruiken. Tijdens de ontwikkeling van onze P72 hebben we echter verbeterpunten gevonden, wat ertoe heeft geleid dat we een geheel nieuw carbon chassis hebben ontwikkeld dat de inzittenden 100 mm extra beenruimte en meer dan 50 mm extra hoofdruimte biedt zonder de buitenverhoudingen van het voertuig te veranderen en met inachtname van de homologatie-eisen.

Ons geheel nieuwe chassis en de ophangingsgeometrie verhogen niet alleen de veiligheid en zorgen voor de hoogste kwaliteitsnormen, maar verlagen ook het zwaartepunt (COG) van de P72 aanzienlijk. Uiteraard is het geheel mede ontwikkeld en gebouwd door de verantwoordelijken achter Porsche’s 919 Le Mans Winning LMP1-inspanning.

Het volledig nieuwe De Tomaso-platform is ontworpen om niet alleen te voldoen aan de respectievelijke  FIA- en homologatieveiligheidseisen, maar om deze zelfs te overtreffen. Het platform is voorzien van een koolstofmonocel die de inzittenden bescherming biedt zonder dat er een rolkooi nodig is. Het nieuwe chassis heeft een modulair ontwerp, verhoogde torsiestijfheid, is symmetrisch (aangeboden in zowel links- als rechtshandige configuraties) en is lichter dan het prototypeplatform.

P72 ‘Windtunneltesten’

Ondanks dat een belangrijk deel van de productontwikkelingen tegenwoordig digitaal is, vinden we het nog steeds belangrijk om de techniek en simulaties in de fysieke wereld te valideren.

Tijdens ons ontwikkelingsprogramma was het van het grootste belang om het exterieurontwerp en de proporties te behouden. Dat maakte de taken voor onze aerodynamica-afdeling behoorlijk complex, aangezien het grootste deel van hun werk gericht moest zijn op de onderkant van het model.

Hoewel onze simulatie-aerodynamische rapporten (CFD) gunstig waren, wilden we de uitkomsten vergelijken met echte waarden om zo het hoogste niveau van inzittendenveiligheid te kunnen garanderen. Dit leidde ertoe dat in oktober 2021 het besluit werd genomen om een 1:1-model van de P72 in een windtunnel te testen. En niet zomaar een windtunnel – Toyota’s Formule 1-windtunnel in Keulen, Duitsland, misschien wel de meest geavanceerde windtunnel ter wereld.

P72 Programma

We beginnen nu met de bouw van onze laatste ‘Pre-Series’-prototypes, aangezien we nu de techniek voor ons productievoertuig gereed hebben. In de komende maanden zullen we beginnen met een reeks geheel nieuwe ‘Pre-Series’-prototypes en zullen we de laatste fasen van voertuigontwikkeling, kalibratie, validatie en crashtests uitvoeren voordat de productie start.

Dankzij de toegewijde inspanningen van het team en partners van wereldklasse zal de 

P72 worden gebouwd in een gelimiteerde serie van 72 stuks, allemaal tegen een basisprijs van 1.000.000 USD. Leveringen aan klanten start in de eerste helft van 2023. Louwman Exclusive is de enige officieel vertegenwoordiger van De Tomaso voor Sales, Service en After Sales in Europa.

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.