De Tomaso verwelkomt Carmen Jorda

17 September 2021
#De Tomaso #Carmen Jorda #De Tomaso #Isabelle #P72

Meet Isabelle

Toen De Tomaso aan de ‘opwekking’ van het merk begon, beloofden zij om het onvertelde verhaal van het merk te vertellen. Vandaag delen ze het verhaal over het begin van de nalatenschap. Een liefdesverhaal. Het is het verhaal van een geweldige romance tussen Alejandro de Tomaso en zijn soulmate en zakenpartner, Isabelle.

Om een waardig eerbetoon te brengen, heeft De Tomaso niet alleen het homologatie prototipo van de P72 naar haar vernoemd, maar heeft het merk ook een korte film gemaakt met de titel ‘Meet Isabelle’. Haar hele leven tartte Isabelle de verwachtingen van vrienden, familie en vijanden; haar eigen weg banen en haar passie voor racen nastreven. Ze racete met de mannen, zowel in Amerika als uiteindelijk in Europa, waar ze Alejandro ontmoette, trouwde en racete.

De P72 ademt niet alleen de geest van Italië, Argentinië en Amerika, maar eert ook de geest van Isabelle en erkent haar rol in de geschiedenis van De Tomaso.

Carmen Jorda sluit zich officieel aan bij De Tomaso

Carmen Jorda voegt zich officieel bij de De Tomaso-familie als fabrieksontwikkelaar en Scuderia De Tomaso-coureur. Isabelle was zowel een vrouwelijke coureur als een krachtige zakenvrouw en was een pionier voor haar tijd. Haar geest leeft nu voort via Carmen, aangezien beide vrouwen een vergelijkbare, unieke geest en verhaal delen. Een verhaal over het trotseren van verwachtingen, het trotseren van critici en het vinden van een eigen weg om de status quo te doorbreken. Om deel uit te maken van iets dat groter is dan alleen jezelf. Een beweging, een reis, een heropleving van een historisch merk en een kans om echte autogeschiedenis te schrijven.

Carmen, de dochter van voormalig racer José Miguel Jorda, is al begonnen met het testen van de P72-ontwikkelingsauto’s op zowel de weg als het circuit. Carmen is een levenslange autoliefhebber en heeft in het European Open Formula 3 Championship (drie podium’s) geracet, net zoals in het American Indy Lights Championship en de GP3-serie. Ze is een van de weinige vrouwen die een officiële coureursrol heeft vervuld bij een Formule 1-team.

“Vanaf het begin was de energie van Carmen volledig afgestemd op die van ons team en haar unieke vaardigheden hebben bewezen complementair te zijn aan onze ontwikkelingsprogramma’s. Toen ze besloot Isabelle eer te bewijzen en haar onvertelde verhaal te vertellen, was er ongetwijfeld geen ander persoon die de kerneigenschappen, de geest en de talenten van Isabelle belichaamde dan Carmen. We zijn er trots op haar te mogen verwelkomen als onderdeel van onze groeiende familie en haar rol zal de komende jaren blijven groeien. – Ryan Berris, CEO / CMO De Tomaso Automobili

“Ik ben ongelooflijk dankbaar om lid te worden van de De Tomaso-familie; het voelt als een droom. Het merk De Tomaso heeft zo’n legendarische geschiedenis en ik ben echt vereerd om de inspirerende geest van Isabelle voort te zetten. Onze gedeelde passie en oprechte visie hebben een unieke kans gecreëerd om de romantiek terug te brengen in de auto, zowel op de weg als het op het circuit. We hebben een gedenkwaardige reis voor de boeg, terwijl we doorgaan met het schrijven van de volgende hoofdstukken van De Tomaso en de autogeschiedenis.” – Carmen Jorda, fabrieksontwikkelaar en coureur De Tomaso Automobili

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.