Drie door McLaren Special Operations (MSO) gecreëerde modellen op Prado Zoute Grand Prix: unieke McLaren Elva naast Artura en 765LT Spider

7 October 2021
#McLaren #765LT Spider #Artura #Elva #McLaren #Zoute Grand Prix

McLaren Brussel en McLaren Utrecht zijn aanwezig zijn op de 12e editie van de Prado Zoute Grand Prix. Van 7 tot 10 oktober krijgen bezoekers en merkliefhebbers de kans om een zeer speciale line-up van het McLaren-gamma te bekijken.

 De McLaren Elva, een prachtige tweezitter met open cockpit, die de door Bruce McLaren geïnspireerde sportwagens uit de jaren zestig viert. zal worden getoond. Het model is het toonbeeld van McLaren’s baanbrekende ontwerp- en engineeringprincipes, evenals de ambachtelijke capaciteiten van McLaren Special Operations (MSO).

Deze eenmalig gebouwde en door MSO samengestelde McLaren Elva in Gloss Candy Blue Tinted Visual Carbon Fibre, toont zijn lichtgewicht constructie en gewelfde vorm met trots. Door het Cyclone Theme Design blijft een deel rond het Active Air Management System (AAMS), de cockpit en het stuk achter de stoelen ongespoten waardoor de effectiviteit van deze aerodynamische innovatie wordt benadrukt De 5-spaaks superlichtgewicht wielen zijn afgewerkt in Dark Stealth en staan in contrast met de nieuwe Bright Blue Metallic-remklauwen die net als de frontsplitter, de achterbumper en de steenslagbeschermer – allemaal zijn afgewerkt in Bright Blue Metallic-lak.

Om de naadloze overgang tussen exterieur en interieur bij de Elva te accentueren, zet de cockpit het thema voort onder meer met stoelen in Jet Black Semi Anilineleer met contrasterende blauwe stiksels en biezen en met een blauw Elva-logo op de hoofdsteunen. Naast de Galvanic Grey interieurverlichting, heeft het stuur een blauwe markering voor de rechtuitstand, gecombineerd met blauwe details op de schakelhendels, terwijl de Black Superfabric-vloermatten zijn voorzien van blauwleren randen. Het Elva-logo in McLaren-oranje voegt een vleugje kleur toe aan het midden van het dashboard. In totaal zijn er vier weken besteed aan het creëren van de op maat gemaakte details. Deze verbluffende aandacht voor detail is zelfs terug te vinden in de sleutel, die is afgewerkt in Gloss Blue Candy Visual Carbon Fibre met een Gloss Bright Blue Metallic Elva-logo.

Naast de McLaren Elva zal ook de McLaren Artura aanwezig zijn, de eerste in serie geproduceerde High-Performance Hybrid-supercar van het merk. Het gaat om een exemplaar in het opvallende Ember Orange en voorzien van MSO-accenten aan de binnen- en buitenkant. De geheel nieuwe Artura is het resultaat van elk kenmerk dat zo typisch voor McLaren is: een onderscheidend ontwerp, ongeëvenaarde prestaties, dynamische uitmuntendheid en technische innovatie. De elektrificatie heeft een nog snellere gasrespons, lagere emissies en het volledig elektrisch kunnen rijden voor emissievrije ritten tot 30 km* als extra voordelen.

De McLaren Artura is voorzien van de nieuwe McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), de geheel nieuwe 3,0-liter V6-benzinemotor met dubbele turbo en een vermogen van 585 pk en 585 Nm en werkt harmonieus samen met de compacte axiale Flux E-motor. Hij is kleiner en krachtiger en in staat om 95 pk en 225 Nm te genereren. Hij heeft een vermogensdichtheid per kilo die 33% hoger is dan het systeem dat wordt gebruikt in de McLaren P1™. Ondanks 130 kg hybride componenten, heeft deze nieuwe supercar een DIN-rijklaargewicht van 1.498 kg*, wat vergelijkbaar is met vergelijkbare supercars die geen hybride aandrijflijnen hebben. Het geeft de Artura een superlichtgewichtvoordeel.

Het trio wordt gecompleteerd door de 765LT Spider in Tokyo Cyan, ook weer een MSO-samenstelling. Het model, onthuld een jaar na de uitverkochte 765LT Coupé, is McLaren’s krachtigste convertible supercar ooit. Ook biedt hij het hoogste niveau van bestuurdersbetrokkenheid ooit in een McLaren LT. De 765LT Spider is ontwikkeld in combinatie met de andere kernkenmerken die horen bij elke McLaren Longtail: minimaal gewicht, circuitgerichte dynamiek en geoptimaliseerde aerodynamica. De 765LT Spider heeft alle toonaangevende capaciteiten van de coupé en voldoet ook aan de LT-vraag naar exclusiviteit: slechts 765 auto’s zullen wereldwijd beschikbaar zijn.

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.