Getting to know
Gionathan D'Orazio

15 February 2023
#McLaren #interview

Als inkoper voor Louwman Exclusive reist Gionathan D’Orazio heel Europa door op zoek naar bijzondere auto’s. Zijn ruime talenkennis en passie voor sportieve auto’s komen mooi samen in deze bijzondere baan voor Louwman Exclusive.

Inkoper voor Louwman Exclusive klinkt als een droombaan. Hoe ben je hier ingerold?
Ondanks de passie voor auto’s die ik al van kind af aan had, ben ik afgestudeerd aan het conservatorium op slagwerk en piano. Ik kom uit een muzikale familie dus ook muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik reisde veel met o.a. het Harlem Gospel Choir, maar werken als muzikant is een onzeker bestaan. Na een tijdje wilde ik iets anders proberen. Ik ben verkoper geworden bij een oldtimer bedrijf in België. Af en toe ging ik mee om auto’s in te kopen en zo leerde ik het vak. Vier jaar geleden maakte ik de overstap naar Louwman Occasions als inkoper voor de Italiaanse markt. En na een jaar ging ik ook voor Louwman Exclusive op pad. Ik ben geboren en getogen in België, maar mijn vader is Italiaans dus heb ik de Italiaanse taal en cultuur van huis uit meegekregen.

Inmiddels werk je volledig voor Louwman Exclusive. Hoe gaat het proces in zijn werk?
Ik ga elke week op zoek naar geschikte auto’s. Er worden auto’s aangeboden via internet, maar vaak komt het ook direct vanuit mijn netwerk. De selectie die ik maak leg ik voor aan de Sales Advisors en samen stemmen we af welke auto’s ik nader ga onderzoeken. Van een vijftiental auto’s blijven er vaak maar 2 of 3 over. Deze auto’s trek ik helemaal na, of ze schadevrij zijn, het juiste onderhoud is uitgevoerd, de herkomst, etc. Wanneer dit allemaal klopt ga ik pas op pad om de auto te bezichtigen. Ook daar gaat veel tijd in zitten. Per week kan ik ongeveer twee auto’s inkopen. Ik verzorg alles rondom de bezichtiging, de betaling en de logistiek. Zodra de auto is gekocht zorg ik dat hij direct naar Utrecht gaat. In sommige gevallen betekent dit dat ik de auto zelf naar Nederland rij. Als ik weer thuis ben begint het proces weer van voor af aan.

"Ik doe van tevoren uitgebreid onderzoek maar soms valt een auto op locatie toch tegen. Het moet wel een auto zijn die Louwman Exclusive waardig is."

Gionathan D'Orazio, Purchaser

En de Italiaanse cultuur ben je dus ook mee bekend?
Ja, er zijn veel overeenkomsten tussen Ferrari en Lamborghini qua trainingen en protocollen. Ook al heeft Lamborghini vanwege het Duitse moederbedrijf een meer Duitse structuur. De mensen die er werken zijn Italiaans en de passie voor het product is op en top Italiaans en dat is mooi om te zien. Op mijn eerste werkdag hier stond ik al op het vliegveld met Jim om naar de aftersales conference van Lamborghini te gaan. Dat was een mooie start!

Zijn er van de 2 of 3 auto’s die je selecteert er nog veel auto’s die je toch afkeurt op het moment dat je ze in het echt ziet?
Ja, dat gebeurt nog regelmatig. Het motto is, als het niet goed voelt, dan doen we het niet. Ik doe van tevoren uitgebreid onderzoek maar soms valt het op locatie toch tegen. Het moet wel een auto zijn die Louwman Exclusive waardig is.

Je spreekt vloeiend Italiaans en kent de cultuur. Heb je ook een voorkeur voor Italiaanse auto’s?
Ferrari, Lamborghini maar ook McLaren daar gaat mijn hart sneller van kloppen. De eerste auto die ik voor Louwman Exclusive inkocht was een Ferrari FF, dat vergeet je nooit meer. Mijn werkgebied is Europa, maar ongeveer 80% van de auto’s betrek ik uit Italië. Ik spreek de taal, inclusief verschillende dialecten en voel mij er thuis. Als je naar Napels gaat of Apulië en je ziet er uit als een Italiaan en spreekt als een Italiaan dan helpt dat. Met deze bijzondere auto’s wordt je wel eens staande gehouden, maar in Italië is dat over het algemeen omdat de caribinieri zelf interesse hebben in de auto of er mee op de foto willen.

Je maakt dus best wat mee als je op pad bent.
Het reizen verrijkt je cultuur. En je realiseert vaak je dat we hier in een bevoorrechte positie leven. Ik heb een Lamborghini Huracan gekocht in Roemenië van een zakenman die maar drie keer in die auto had gereden. Omdat het zo’n arm land is weten mensen je meteen te vinden als je in zo’n auto rijdt. Of die keer dat ik een auto kocht in Letland net na het begin van de oorlog in Oekraïne. De wegen waren kapotgereden door tanks die naar de grens waren gestuurd. Dan zie je wat er niet zo ver van hier allemaal gaande is. Je leert er veel van, je komt naar huis als een ander mens.

 

Gionathan d’Orazio

Gionathan d’Orazio

Purchaser

+32 478 10 37 67

gionathan.dorazio@louwman.nl

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.