Getting to know
Marco Waversveld

23 June 21 - 23 June 21
#Lamborghini #Louwman Exclusive #Maserati #Parts #Team

Tijdens zijn opleiding aan de IVA ontdekte Marco Waversveld dat hij meer affiniteit had met Aftersales dan met verkoopactiviteiten. Als Parts Advisor is Marco dan ook op zijn plek. Zowel in zijn baan als daarbuiten is Marco een echte teamspeler. Zo is hij is al twintig jaar de bassist van de Country band Windfall.

Wat is jouw taak binnen Louwman Exclusive als Parts Advisor?

Ik regel de onderdelenstroom voor Maserati en Lamborghini. Ik zorg dat de monteurs continu verder kunnen met het onderhoud aan de auto’s. Daarnaast verkopen we ook onderdelen aan gespecialiseerde bedrijven in Nederland, zoals schadebedrijven. Ik ben nu bijvoorbeeld druk met het klaarmaken van een zending die onze chauffeur morgen gaat leveren bij een schadebedrijf.

Had je altijd al affiniteit voor de Italiaanse merken?

Eerlijk gezegd was ik meer weg van de Amerikaanse auto’s. Ik werkte hiervoor bij Hessing en daar begon ik in 2001 in het magazijn voor Ford USA en GM. Ik vind de grote Amerikaanse auto’s nog steeds mooi, maar je ziet wel dat de tijdsgeest is veranderd. Het zijn geen dikke 8 cilinders meer. Ook in Amerika produceren ze steeds schonere en kleinere auto’s en dat past ook bij deze tijd. Inmiddels vind ik Lamborghini en Maserati prachtig. Ik denk dat Lamborghini voor veel mensen een droomauto is en dat geldt ook voor mij. Ik ben met name gek op de klassieke auto’s van Lamborghini, zoals de Countach. Je ziet ze maar zelden, ook hier in de werkplaats hebben we meer nieuwe modellen die binnenkomen. Het is dus echt genieten als hier een ouder model op de brug staat.

Het is dus echt genieten als hier een ouder model op de brug staat.

Marco Waversveld, Parts Advisor

Heb je zelf ooit automonteur willen worden?

Ik heb de IVA afgerond, dus ik ben opgeleid tot autoverkoper. Maar tijdens mijn opleiding en stages merkte ik al dat ik meer met het aftersales-traject had. Na de IVA moest ik in militaire dienst en daar kwam ik in het magazijn terecht. Daarna werkte ik onder andere bij Brezan als bedrijfsleider en zo ben ik altijd in de onderdelen en accessoires gebleven.

Hoe bevalt het werken met twee Italiaanse merken?

Het is allebei Italiaans, maar daar houden de gelijkenissen wel op. Voor beide merken heb je natuurlijk de meest gangbare onderdelen op voorraad zoals filters, maar verder verschilt het per model welke onderdelen je nog meer in het magazijn plaatst. Lamborghini en Maserati hebben allebei een andere manier van werken. De meeste trainingen zijn online, maar soms mogen we ook naar de fabriek. Leuk om, naast de training in het hart van het bedrijf, ook de mensen te zien waar je in sommige gevallen al jaren contact mee hebt via telefoon en email.

Ben je in je vrije tijd ook nog veel met auto’s bezig?

Ik heb veel aan Volkswagen Kevers gesleuteld, maar je moet er de ruimte voor hebben om het te kunnen laten staan als je wacht op een onderdeel of gewoon geen zin hebt om er aan te werken. Die hobby heb ik een beetje aan de wilgen gehangen omdat ik als bassist in de country band Windfall speel. Vroeger trad ik regelmatig op door heel Europa. Het gebeurde wel eens dat ik vrijdag in het vliegtuig stapte voor een optreden in Zuid-Frankrijk, zaterdag en zondag in Spanje en op maandag weer op mijn werk zat. In de jaren 90 was countrymuziek echt in opkomst in Nederland. Destijds hebben Ilse de Lange en Waylon ook wel eens meegezongen in onze band toen ze net begonnen. Tegenwoordig treden we nog regelmatig in de weekenden op in Nederland.

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.