Maserati MC20 bekroond met ‘Product Design of the Year’ award

21 September 2021
#Maserati #Maserati #MC20

Tijdens de uitreiking van de European Product Design Awards 2021 heeft de Maserati MC20 de felbegeerde ‘Product Design of the Year’ prijs gewonnen. De nieuwe supersportwagen van Maserati werd tevens onderscheiden met de titels ‘Top Design Winner’ in de categorie ‘Transportation/Auto/Truck/Mobile Home’ en ‘Winner’ in de ‘Transportation/Other Transportation Design’ categorie.

De European Product Design Award is een designwedstrijd die in het leven is geroepen om de inspanningen van getalenteerde internationale productontwerpers te erkennen. Duizenden designprojecten uit alle uithoeken van de wereld werden door het jurypanel beoordeeld, om uiteindelijk de esthetisch meest spannende, functionele en innovatieve producten te selecteren.

“Onze missie was een auto te ontwerpen die in de toekomst herinnerd zou worden als het model dat het nieuwe tijdperk voor Maserati inluidde,” verklaart Klaus Busse, Maserati Head of Design. “En ik denk dat we met de MC20 in die opzet zijn geslaagd. We zijn vereerd om deze felbegeerde onderscheiding te mogen ontvangen, als erkenning voor het werk van het gehele Maserati-team dat zich vol verve heeft ingezet voor dit unieke project.”

Halo-auto

De Maserati MC20 – ontworpen door het Centro Stile Maserati in Turijn – biedt een mix van elegantie en sportieve prestaties. De supersportwagen is een waar meesterwerk van stijl, de eerste in zijn soort, en de halo-auto waarmee het merk zijn nieuwe tijdperk inluidde. De nieuwe supersportwagen vertegenwoordigt de pure vorm van snelheid, in ware Maserati-stijl, en blikt vooruit op de designrichting van het merk. 

Van nature is de MC20 innovatief en elk designdetail is functioneel. De vleugeldeuren bijvoorbeeld zijn niet alleen prachtig om te zien, maar verbeteren ook de ergonomie van de auto en maken een optimale in- en uitstap mogelijk.

Onder het prachtige uiterlijk van de MC20 gaat een compromisloos sportieve ziel schuil, in de vorm van de nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor. Daarmee accelereert de MC20 in 2,88 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van meer dan 326 km per uur. De gepatenteerde krachtbron is volledig door Maserati zelf ontworpen, ontwikkeld en gebouwd en maakt gebruik van voorkamerverbrandingstechnologie die is afgeleid van Formule 1-motoren.

De Maserati MC20 supersportwagen is een echte ‘100% made in Italy’ supersportwagen, ontwikkeld door het Maserati Innovation Lab en gebouwd in de historische fabriek in Modena.

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.