29 juli 2019
Tijdens het Goodwood Festival of Speed werd de nieuwe De Tomaso P72 geïntroduceerd en op 12 en 13 juli jongstleden was deze legende in de showroom van Louwman Exclusive te bewonderen. Uiteraard blijft het niet bij deze locaties, want De Tomaso is de aankomende maanden op meer plekken te vinden.
18 juli 2019
“Een van de grootste onbekende verhalen uit de autogeschiedenis.” De Tomaso werd in 1959 opgericht door coureur en visionair Alejandro de Tomaso. Bij het grote publiek is het merk voornamelijk bekend dankzij de succesvolle Pantera. Toch is dit model slechts een van de talloze hoogtepunten uit de rijke merkhistorie. Het Italiaanse autoblad Quattroruote omschreef Alejandro De Tomaso ooit als volgt: “Een van de meest controversiële en actieve mannen uit het Italiaanse industriële panorama.” Gedreven door zijn visie was Alejandro een volhardende en doelgerichte man. Bij het bereiken van zijn doelen ging dan door menigeen mogelijk werd geacht. Als een van de eersten ter wereld ontwikkelde hij straatauto’s met een middenmotor. Samen met Dallara ontwikkelde hij Formule 1-auto’s voor Frank Williams. Daarnaast bouwde hij een industrieel conglomeraat met daarin Ghia, Innocenti, Vignale, Moto Guzzi en Benelli, en Maserati in de periode van 1975 tot 1993. Een volledig overzicht van de lange reis van Alejandro en de merkhistorie staat op onze website. Sinds het overlijden van Alejandro in 2003 leidde zijn eigen merk een slapend bestaan. De geest van het merk is altijd levend gehouden, met dank aan de internationale gemeenschap van De Tomaso-liefhebbers.

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

le_pand

Neem contact op

Heeft u een vraag?

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.