Adembenemend op en naast het circuit: de 600LT Spider by McLaren Special Operations

In de aanloop naar de productiestart van de nieuwe McLaren 600LT Spider inspireert McLaren Special Operations (MSO) potentiële klanten met een unieke auto met een uitzonderlijk exterieurdesign. Tijdens de Geneva International Motor Show 2019 toont MSO een ontwerp dat nog meer visuele spanning toevoegt aan het allernieuwste model van McLaren. Het opvallende kleurschema is een eerbetoon aan voorganger 675LT.

De 600LT Spider die MSO speciaal voor de Geneva International Motor Show heeft gebouwd, geeft de 600 pk sterke tweezits cabrio een uiterlijk dat naadloos aansluit bij de prestaties en het geluid dat wordt voortgebracht door de twinturbo V8 en de ‘top-exit’ uitlaten. De kleurcombinatie accentueert de ontwerpelementen waarmee de Longtail zich onderscheidt van andere varianten uit de Sports Series. De handgebouwde 600LT wordt slechts tijdens een korte periode gebouwd. MSO biedt eigenaren nu de kans om een auto samen te stellen die behalve zeldzaam ook ronduit uniek is.

De kleuren, materialen en afwerking van de McLaren 600LT Spider by MSO versterken de uitstraling van het aerodynamisch geoptimaliseerde koetswerk. De nieuwste creatie van MSO past daarmee in een lange traditie van sensationele supercars die MSO Bespoke de afgelopen jaren in Genève aan het publiek heeft getoond.

Als basis voor het opvallende kleurpalet dient de lakkleur Dove Grey. De contrasterende kleuraccenten zijn uitgevoerd in Napier Green. De kleuraccenten benadrukken de opvallendste ontwerpdetails van de Longtail, zoals de geprononceerde frontsplitter en de grotere diffuser achter. Dove Grey is geen metallic lak maar een unilak: een bewuste keuze vanuit het oogpunt van gewichtsbesparing. Bovendien is de kleur een perfecte ondergrond voor de sprankelende contrasttint Napier Green. Deze accentkleur is op zijn beurt een verwijzing naar de voorganger van de 600LT, de 675LT, waarbij Napier Green een van de officiële leverbare lakkleuren was. Sindsdien is deze kleur exclusief leverbaar via MSO Bespoke.

Niet alleen de kleurcombinatie van de 600LT Spider by MSO is uniek voor een McLaren straatauto. De manier waarop de Napier Green accenten worden aangebracht, is minstens zo speciaal. Dit gebeurt met een nieuwe techniek waarbij de verf wordt samengedrukt in een licht en flexibel omhulsel. Deze werkwijze zorgt voor een hoogwaardige en nauwkeurige kleurweergave. Dezelfde methode is eerder toegepast bij de McLaren 720S GT3 en 570S GT4 circuitauto’s en is kenmerkend voor de innovatieve nieuwe technieken die MSO toepast. De speciale kleuraccenten zijn in de toekomst leverbaar als maatwerkoptie.

Bij de 600LT Spider is de coatinghuls aanwezig op de splitter, de dorpels, de deurpanelen en op de achterdiffuser met vier verticale ribben die bijdragen aan de opvallende uitstraling. Andere visuele herkenningspunten zijn een uitgebreid koolstofvezel optiepakket met onder meer MSO Defined Visual Carbon Fibre Front Fender Louvres – beter bekend als de ‘kieuwen’ die in korte tijd zijn uitgegroeid tot een van de meest populaire opties voor de 600LT. Een andere hommage aan de 675LT is de satijnglans afwerking van alle Visual Carbon Fibre exterieurdelen. De inklapbare hardtop is uitgevoerd in MSO Bespoke Carbon Black. De tienspaaks Ultra Lightweight gesmede lichtmetalen velgen zijn hoogglans zwart.

Napier Green is ook de kleur die MSO Bespoke heeft gekozen voor de remklauwen, de contrasterende stiksels in de bekleding en de middelpuntmarkering op het stuur. Een unieke fabrieksoptie voor een model uit de Sports Series zijn de superlichtgewicht koolstofvezel racestoelen die oorspronkelijk zijn ontworpen voor de McLaren Senna.

Andere toevoegingen van MSO Bespoke zijn het ‘600LT’ stikselwerk op de hoofdsteunen, een dakhemel en stuur bekleed met Alcantara® en een reeks verborgen ‘surprise and delight’ opties die MSO als verrassing voor kopers heeft toegevoegd. Hieronder vallen het gaspedaal met 600LT-opschrift en een MSO-plaquette. Daarnaast is de Longtail voorzien van andere geliefde opties uit de Sports Series reeks, zoals een koolstofvezel interieurpakket en McLaren Track Telemetry (MTT) met laptimer en drie camera’s.

Zoals elke Longtail is de 600LT Spider by MSO gebouwd voor het circuit. Meer vermogen, minder gewicht en geoptimaliseerde aerodynamica zorgen voor puur rijplezier voor de bestuurder – compromisloze eigenschappen die de Spider deelt met de Coupe.
De 600LT Spider is lichter dan willekeurig welke rivaal. De 600 pk sterke 3,8-liter twinturbo V8 staat garant voor superlatieve prestaties. De standaardacceleratie van 0-100 km/h (62 mph) duurt slechts 2,9 seconden en de topsnelheid is 324 km/h (201 mph) met gesloten hardtop. Met geopende hardtop is de topsnelheid slechts 8 km/h (5 mph) lager. Ongeacht de snelheid versterken de twee top-exit uitlaten de sensationele rijbeleving voor de bestuurder en de passagier.

“Bijna de helft van alle kopers van de 600LT Coupe maakt gebruik van de diensten van MSO, dus is het logisch om een 600LT Spider by MSO te presenteren tijdens de Geneva International Motor Show. Ons designteam heeft de kans met beide handen aangegrepen om de messcherpe lijnen van de 600LT met veel oog voor detail te accentueren. In combinatie met het gebruik van innovatieve technieken en materialen tonen we ons vakmanschap met deze 600LT Spider ons vakmanschap. Er zijn weinig andere auto’s die de personalisatiemogelijkheden van MSO meer verdienen dan een McLaren Longtail. Op deze manier helpen wij onze klanten om hun persoonlijke interpretatie van de auto werkelijkheid te laten worden.”
Ansar Ali, Managing Director, McLaren Special Operations.

Toekomstige McLaren-eigenaren zijn van harte uitgenodigd om gebruik te maken van de kennis en expertise van MSO om de auto van hun dromen te verwezenlijken. Te lang nadenken over alle personalisatiemogelijkheden brengt wel een risico met zich mee. De 600LT Spider wordt slechts korte tijd gebouwd. Wie te lang wacht, is misschien te laat …

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief