Backstage bij Louwman Exclusive – Ben Nouwens

Een routinier, zoveel is duidelijk als Ben Nouwens begint te vertellen. Tijdens zijn carrière werkte hij meer dan dertig jaar in en om de werkplaats van diverse autobedrijven. Sinds zijn pensioen werkt hij nog steeds met veel plezier als chauffeur voor Louwman Exclusive.

Je hebt een lange carrière in de auto-industrie achter de rug. Hoe ben je ooit begonnen?
Mijn oudere zus werkte bij een autobedrijf en daar ging ik na schooltijd regelmatig naartoe. Ik vond het een leuk bedrijf, er gebeurde van alles. Dus ik besloot de opleiding tot monteur te volgen. Ik heb bij onder andere een Citroën en BMW dealer gewerkt voordat ik in 1973 startte ik bij Hessing. Destijds had het bedrijf nog de gangbare merken zoals Opel, BMW en Mercedes naast de Amerikaanse auto’s die aangepast moesten worden om in Nederland te mogen rijden.

En ben je altijd monteur gebleven?
Ik heb meerdere functies gehad. Zo heb ik een tijd de claims afgehandeld en werkte ik op de werkplaatsreceptie. Maar het leukste werk was toch leermeester in de werkplaats. Ik had een leerschool in de werkplaats voor jongens die monteur wilden worden. We hadden een apart deel van de werkplaats daarvoor beschikbaar. De jongens liepen bij ons stage en op vrijdag gingen ze dan naar school. Het was leuk om kennis over te brengen aan die jongens en te zien dat ze later goed terecht kwamen.

Heb je ooit gedacht aan stoppen met werken toen de pensioengerechtigde leeftijd kwam?
Nee, eigenlijk niet. Ik ben op vrijdag met pensioen gegaan en op maandag gewoon gaan werken. Ik kreeg een contract voor 40 uur per maand in plaats van per week. Tegenwoordig werk ik nog op maandag, woensdag en vrijdag als chauffeur bij Louwman Exclusive, met name voor de distributie van onderdelen. Die leveren we aan schadeherstelbedrijven en andere specialisten. Ook zorg ik dat de vuile was naar de wasserij gaat. Met name bij de poetsafdeling verbruiken ze natuurlijk veel doeken en dergelijke. Ik heb een bord in het magazijn waar alle klussen worden opgeschreven en op basis daarvan plan ik mijn route voor de dag. Zo rijd ik nog steeds met veel plezier door heel Nederland. Ik ben graag alleen op pad, lekker met de autoradio aan.

En wat doe je in jouw vrije tijd?
Ik zou me niet vervelen zonder werk, want ik heb veel hobby’s. Ik steek veel tijd in mijn grote volkstuin. Het is meer een siertuin dan een moestuin met veel fruitbomen. Van appels en peren tot perziken en druiven. Op de tuin run ik ook een winkeltje voor meststoffen, potgrond enzovoort. En ik zorg één keer per maand dat we met een groep vrijwilligers onderhoud doen aan de gemeenschappelijk dingen van de tuin zoals de paden en heggen. Als ik niet in de tuin aan het werk ben, dan ben ik bezig met elektronica. Ik heb me verdiept in zonnecellen en heb die zelf ook geïnstalleerd op het stenen huis bij de siertuin.

En denk je er al aan om echt met pensioen te gaan?
Voorlopig niet, zolang ik me goed voel blijf ik lekker doorwerken. In ieder geval tot mijn 80e!


OVER BEN
Driver | In dienst sinds: 2012 | Leeftijd: 78 jaar | Kinderen: 2 | Wat houdt hem bezig buiten het werk: Ben heeft een prachtige siertuin waar hij ook fruit kweekt.

Aanmelden voor de nieuwsbrief