Backstage bij Louwman Exclusive – Marco Waversveld

Tijdens zijn opleiding aan de IVA ontdekte Marco Waversveld dat hij meer affiniteit had met de Aftersales dan met verkoopactiviteiten. Als Parts Advisor is Marco dan ook op zijn plek. Zowel in zijn baan als daarbuiten is Marco een echte teamspeler. Zo is hij is al twintig jaar de bassist van de countryband Windfall.

Wat is jouw taak binnen Louwman Exclusive als Parts Advisor?
Ik regel de onderdelenstroom voor Maserati en Lamborghini. Ik zorg dat de monteurs continu verder kunnen met het onderhoud aan de auto’s. Daarnaast verkopen we ook onderdelen aan gespecialiseerde bedrijven in Nederland, zoals schadebedrijven. Ik ben nu bijvoorbeeld druk met het klaarmaken van een zending die onze chauffeur morgen gaat leveren bij een schadebedrijf.

Had je altijd al affiniteit voor de Italiaanse merken?
Eerlijk gezegd was ik meer weg van de Amerikaanse auto’s. Ik werkte hiervoor bij Hessing en daar begon ik in 2001 in het magazijn voor Ford USA en GM. Ik vind de grote Amerikaanse auto’s nog steeds mooi, maar je ziet wel dat de tijdsgeest is veranderd. Het zijn geen dikke 8 cilinders meer. Ook in Amerika produceren ze steeds schonere en kleinere auto’s en dat past ook bij deze tijd. Inmiddels vind ik Lamborghini en Maserati prachtig. Ik denk dat Lamborghini voor veel mensen een droomauto is en dat geldt ook voor mij. Ik ben met name gek op de klassieke auto’s van Lamborghini, zoals de Countach. Je ziet ze maar zelden, ook hier in de werkplaats hebben we meer nieuwe modellen die binnenkomen. Het is dus echt genieten als hier een ouder model op de brug staat.

Heb je zelf ooit automonteur willen worden?
Ik heb de IVA afgerond, dus ik ben opgeleid tot autoverkoper. Maar tijdens mijn opleiding en stages merkte ik al dat ik meer met het aftersales-traject had. Na de IVA moest ik in militaire dienst en daar kwam ik in het magazijn terecht. Daarna werkte ik onder andere bij Brezan als bedrijfsleider en zo ben ik altijd in de onderdelen en accessoires gebleven.

Verschilt het werk dat jij voor de twee merken doet erg van elkaar?
Het is allebei Italiaans, maar daar houden de gelijkenissen wel op. Voor beide merken heb je natuurlijk de meest gangbare onderdelen op voorraad zoals filters, maar verder verschilt het per model welke onderdelen je nog meer in het magazijn plaatst. Lamborghini en Maserati hebben allebei een andere manier van werken. Vorig jaar heb ik training gehad voor een nieuw systeem van Lamborghini om onderdelen op te zoeken en te bestellen. De meeste trainingen zijn online, maar deze keer was ik bij de fabriek in Sant’Agata vlakbij Bologna. Naast de training was het ook leuk om mensen te zien waar je in sommige gevallen al jaren contact mee hebt via telefoon en email.

Ben je in je vrije tijd ook nog veel met auto’s bezig?
Ik heb veel aan Volkswagen Kevers gesleuteld, maar je moet er de ruimte voor hebben om het te kunnen laten staan als je wacht op een onderdeel of gewoon geen zin hebt om er aan te werken. Die hobby heb ik een beetje aan de wilgen gehangen omdat ik als bassist in de country band Windfall speel. Vroeger trad ik regelmatig op door heel Europa. Het gebeurde wel eens dat ik vrijdag in het vliegtuig stapte voor een optreden in Zuid-Frankrijk, zaterdag en zondag in Spanje en op maandag weer op mijn werk zat. In de jaren 90 was countrymuziek echt in opkomst in Nederland. Destijds hebben Ilse de Lange en Waylon ook wel eens meegezongen in onze band toen ze net begonnen. Tegenwoordig treden we nog regelmatig in de weekenden op in Nederland.


OVER MARCO
Parts advisor Lamborghini en Maserati | In dienst sinds: 2012 | Leeftijd: 51 jaar | Wat houdt hem bezig buiten het werk: Marco is bassist in de country band Windfall.

Aanmelden voor de nieuwsbrief