Backstage bij Louwman Exclusive –

Noor Beuqi

Als kind was Noor Beuqi een typisch meisje. Pas op latere leeftijd liep ze het autovirus op toen ze tijdens een vakantie verliefd werd op een Porsche. Inmiddels werkt Noor al bijna tien jaar in de autobranche en heeft ze haar hart verpand aan Maserati. Sinds kort is ze Floor Manager in de showroom van Louwman Exclusive.

Als kind was Noor Beuqi een typisch meisje. Pas op latere leeftijd liep ze het autovirus op toen ze tijdens een vakantie verliefd werd op een Porsche. Inmiddels werkt Noor al bijna tien jaar in de autobranche en heeft ze haar hart verpand aan Maserati. Sinds kort is ze Floor Manager in de showroom van Louwman Exclusive.

De liefde voor auto’s is je dus niet met de paplepel ingegoten?
Nee, ondanks dat ik twee oudere broers heb die ook wel affiniteit met auto’s hadden, kwam dat bij mij pas later. Tijdens een vakantie in Zwitserland zag ik een Porsche 911 GT3 RS en was ik op slag verliefd. De foto van die auto heb ik ook op mijn kamer aan de muur gehangen. Dat was het begin. Later, toen ik werkte als receptioniste bij Kroymans, ben ik echt aangestoken met het autovirus. Daar ontdekte ik dat ik me verder wilde ontwikkelen in de automotive-sector. Omdat ik het leuk vind om met mannen samen te werken en je als vrouw ook wel opvalt in dit vak.

Krijg je vaak verbaasde gezichten als een klant ontdekt dat jij de autoverkoper bent?
De meeste klanten verwachten niet dat jij de verkoopster bent. Dus dan vragen ze: “Ik wil graag een verkoper spreken en een kopje koffie”. Als je ze de kop koffie geeft en vervolgens aan de andere kant van het bureau gaat zitten zijn ze vaak verbaasd. Er zijn ook klanten die je kennis willen testen en je op die manier uitproberen. Maar als ze merken dat je verstand van zaken hebt, vinden ze het in het algemeen heel leuk om zaken te doen met een vrouw. Met de meeste klanten heb je leuk contact en kun je vaak ook van ze leren.

Je was verkoper van Maserati, maar bent sinds kort Floor Manager. Wat is er veranderd in je werk?
Sinds januari hebben we de taken anders verdeeld in de showroom. De Brand Managers zijn merkverantwoordelijk en ik bekijk overstijgend hoe we de klant nog beter kunnen bedienen. Ik heb nu het team van de receptie onder mijn hoede en beoordeel bijvoorbeeld alle aanvragen die via onze website bij ons binnenkomen. Ik blijf dus zelf betrokken bij de verkoop en dan voornamelijk bij Maserati omdat daar mijn expertise ligt.

Je favoriete auto is vast ook een Maserati?
Inderdaad. De Maserati Levante vind ik het schoolvoorbeeld van een geslaagde auto. Bij de introductie reageerden veel mensen sceptisch. Een SUV zit niet in het DNA van Maserati. Toch zijn ze er in geslaagd een echte SUV te ontwikkelen die zowel comfortabel als sportief is om in te rijden. Ik heb hem op een testcircuit mogen uitproberen naast andere SUV’s en daar kwam hij echt goed uit de bus. Je trekt hem door de bocht als een Ghibli als je dat wilt en hij doet het geweldig offroad. Die auto klopt gewoon.

Je werkt nog niet heel lang bij Louwman Exclusive, maar zo te horen voel je je hier goed thuis.
Ja en niet alleen bij Louwman Exclusive, maar ook in de Louwman Group. Ik was recent in het Louwman Museum en dan besef je wat een rijke historie dit bedrijf heeft. Ze hebben hun nek uitgestoken in de tijd dat de auto-industrie nog in de kinderschoenen stond. Net zoals bij Maserati, McLaren of Morgan geeft die rijke historie extra glans aan het bedrijf. Daar ben ik best trots op.

———————————————————————————————————-
OVER NOOR
Floor Manager | In dienst sinds: 2016 | Leeftijd: 29 jaar | Wat houdt haar bezig buiten het werk: in haar vrije tijd is Noor vaak te vinden in Amsterdam.