Backstage bij Louwman Exclusive – Paul van de Vorst

Paul van de Vorst werd, naar eigen zeggen, geboren met een autostuurtje in zijn hand. Niet vreemd dus dat hij al meer dan 25 jaar in het autovak zit. De laatste 15 jaar werkte hij met Lexus en sinds dit jaar is hij een nieuwe uitdaging aangegaan als inkoper voor Louwman Exclusive.

Tot 1 januari was je Brand Manager Lexus. Hoe bevalt je nieuwe baan als inkoper?
Het is een andere tak van sport nu ik voor alle merken inkoop. Voorheen was ik gespecialiseerd in Lexus en deed ik zowel de inkoop van gebruikte auto’s als de verkoop van gebruikte en nieuwe auto’s. En dat al sinds 2003, dus Lexus zit echt in mijn DNA. Het is een leuke uitdaging om me nu meer te verdiepen in de andere merken.

Hoe gaat een inkoopproces in zijn werk?
In overleg met de Brand Managers stel ik vast wat voor auto we willen hebben. Vervolgens start ik de zoektocht en dat begint vaak op het internet, net zoals de meeste mensen dat thuis doen. Alleen heb ik de beschikking over speciale software voor autobedrijven waarmee ik binnen Europa kan zoeken. Vervolgens is er een proces van bellen, mailen en de auto bekijken voordat het tot een overeenkomst komt. In dat proces vallen al veel auto’s af die niet voldoen aan onze eisen. Het is echt belangrijk om de goede auto’s te vinden.

Hoe vind je dé goede auto’s?
Dat is een kwestie van ervaring en heel goed zoeken. In het geval van Lexus heb ik inmiddels een groot netwerk opgebouwd. Dus ik word ook benaderd door mensen. Uiteindelijk draait het om een goede relatie met de verkoper. Aan weerszijden moet je vertrouwen hebben, daar valt of staat alles mee. Een netwerk opbouwen kost dus ook tijd.
Ik heb veel contacten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, maar heb ook recent een eerste contact gelegd in Italië. Daar ben ik naartoe gegaan om kennis te maken. En vervolgens hebben we ook een aantal mooie auto’s kunnen kopen. De kwaliteit is het belangrijkst.

En is de kwaliteit wel eens echt tegengevallen?
Ik heb één keer meegemaakt dat de auto echt niet voldeed aan de omschrijving die van tevoren was gegeven. Het viel echt tegen. Toen heb ik ook direct handelsplaten op de auto laten zetten en hem persoonlijk teruggebracht naar de verkoper. Eens, maar nooit meer!

Je werkt nu ook dagelijks met de mooiste sportwagens. Is Lexus nog steeds je favoriet?
Het is natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat je voor je werk af en toe in deze auto’s kunt rijden. Zo heb ik bijvoorbeeld meegedaan met de Try Out Rally. Maar ik heb net mijn tweede Lexus cabrio gekocht en daar ga ik graag mee rijden als de zon schijnt.

———————————————————————————————————————————————————

OVER PAUL
Inkoper | In dienst sinds: 2012 | Leeftijd: 49 jaar | Kinderen: 1 dochter | Wat houdt hem bezig buiten het werk: privé rijdt Paul graag met mooi weer in zijn Lexus cabrio.

Aanmelden voor de nieuwsbrief