Backstage bij Louwman Exclusive –

Theo Hamers

Sinds een half jaar is de website van Louwman Exclusive uitgebreid met een webshop. Theo Hamers is niet alleen beheerder van de webshop, maar ook Parts Advisor voor Lexus. Een mooie combinatie, al zegt hij het zelf.

Hoe bevalt het werk als Parts Advisor voor Lexus en de webshop?
Het is een leuke combinatie. Ik wist tijdens mijn sollicitatie al dat ik Lexus en de webshop zou gaan beheren en dat bevalt goed. Ik vind het vooral mooi dat Lexus zo’n goed merk is. We hebben bijna uitsluitend slijtage-onderdelen op voorraad. Het is een betrouwbaar merk en dat zie je dus ook aan de voorraad in het magazijn. Luchtfilters, remmen… De soort onderdelen die logischerwijs slijten. Echte calamiteiten zie je gewoon niet bij Lexus, dat is toch prachtig?!

Je bent naast Lexus ook verantwoordelijk voor de nieuwe webshop.
De webshop is sinds een half jaar in de lucht. We verkopen nu alleen nog merchandise, maar met alle merken bij elkaar is dat al een groot en mooi assortiment. Van modelauto’s tot sleutelhangers en van tassen tot kleding. Bedenk het en we hebben het. Het was een leuk project om die met de collega’s te lanceren. We zijn ook van plan om accessoires voor auto’s toe te voegen aan de webshop. Items die een auto mooier en persoonlijker maken. Bijvoorbeeld een spoiler voor een McLaren of zijspiegels voor een Morgan. Uiteraard kunnen mensen het na bestelling ook door ons laten monteren.

Had je al eerder een webshop in je beheer?
Nee, hiervoor werkte ik bij Volkswagen in het magazijn. Ik werd getipt door een collega over de vacature bij Louwman Exclusive en de combinatie van het soort bedrijf en de afwisselende functie vond ik interessant. Een webshop is voor ons een nieuw kanaal en alles wat je doet is goed te meten. Dat maakt het ook leuk om te experimenteren met het assortiment of de indeling. Je leert vanzelf wat mensen graag in de webshop willen zien.

De webshop is dus nog volop in ontwikkeling?
Ja, ik besteed er veel tijd aan en dat zal nog wel zo blijven. Maar naast Lexus en de webshop spring ik ook bij andere merken bij als collega’s op vakantie zijn of het druk hebben. Vanmorgen heb ik bijvoorbeeld alles uitgezocht voor een oude Rolls-Royce met flinke schade. De schadehersteller had een lijstje met onderdelen doorgegeven. Bij oude auto’s is het best veel werk om na te gaan of alle onderdelen nog leverbaar zijn en een prijsopgave te maken. Voor hedendaagse auto’s is het goed gedocumenteerd, maar soms hebben we auto’s uit de jaren 60 of 70 en dan hebben we alleen boeken tot onze beschikking. Het is dan wel leuk als je alles netjes bij elkaar hebt gevonden.

Heb je nooit in de werkplaats zelf willen werken?
Ik was als kind al gek van auto’s en heb de opleiding voor MBO Detailhandel afgerond en daarna MBO Automonteur. Tijdens mijn stage ontdekte ik dat automonteur toch niet was wat ik graag wilde doen. De technische kennis die ik heb opgedaan komt wel nog steeds van pas in mijn werk. Na mijn opleiding was er weinig werk en kwam ik bij toeval in het magazijn van een hydrauliek bedrijf terecht. Het werk vond ik direct leuk en zo werd mijn volgende baan in het magazijn van een dealerbedrijf. Dus kwam ik toch weer in de auto’s terecht.

Is er in het weekend ook tijd voor auto’s en onderdelen?
Ik heb twee jonge kinderen van 2 en 3 jaar, dus er is weinig tijd voor hobby’s. Ik volg uiteraard de Formule 1, maar vind de WRC rally’s nog spectaculairder. Ik kom zelf uit Emmeloord en daar ga ik ook ieder jaar naar de Zuiderzee Rally. Een bezoek aan een WRC rally staat nog op mijn lijstje.


OVER THEO
Parts Advisor | In dienst sinds: 2018 | Leeftijd: 38 jaar | Kinderen: 2 | Wat houdt hem bezig buiten het werk: Theo gaat graag op pad met zijn twee jonge kinderen en volgt alles op het gebied van WRC.