Bruno Senna en Kenny Brack kiezen hun ideale McLaren 600LT met behulp van de real-time configurator

Kopers die een McLaren 600LT Coupé hebben gereserveerd kunnen nu online hun keuze maken uit de grote hoeveelheid kleuren en opties die er voor de auto beschikbaar is. De real-time configurator, zowel beschikbaar in de showroom van McLaren-dealers wereldwijd als online via de website, maakt het mogelijk een persoonlijke, zelf samengestelde 'Longtail' te kiezen.

Kopers die een McLaren 600LT Coupé hebben gereserveerd kunnen nu online hun keuze maken uit de grote hoeveelheid kleuren en opties die er voor de auto beschikbaar is. De real-time configurator, zowel beschikbaar in de showroom van McLaren-dealers wereldwijd als online via de website, maakt het mogelijk een persoonlijke, zelf samengestelde ‘Longtail’ te kiezen.
De configurator laat de 600LT zien in alle 28 leverbare carrosseriekleuren, waarvan er drie geheel nieuw zijn: Myan Orange, Chicane Effect (grijs) en Luminaire (groen). De helft van de beschikbare kleuren, 14 tinten, komen uit het palet van MSO Defined en zijn door McLaren Special Operations speciaal voor de ‘Longtail’ ontwikkeld.

Klanten en liefhebbers van McLaren kunnen online de zes verschillende ‘By McLaren’-interieurthema’s bekijken, combineren met een carrosseriekleur en aanvullen met een breed pakket aan prestatiegerichte opties. Veel daarvan zijn lichtgewicht carrosseriedelen van fraai, zichtbaar koolstofvezel. De interieurthema’s die door het designteam van McLaren zijn samengesteld voor de 600LT bevatten in drie gevallen bekleding en afwerking in Alcantara® en drie in Nappaleder. De gekozen hoofdkleuren en afwerking zijn verschillend en bieden keuze uit technisch, lichtgewicht materiaal of zacht leder op de stoelen, kussens, dashboard en middentunnel.

“De configurator is een ideale mogelijkheid om de specificaties van je 600LT te onderzoeken voor je de definitieve keuze maakt,”zegt hoofdtestrijder van McLaren Automotive Kenny Brack. “Je kunt op het scherm precies zien hoe elke buitenkleur toont op de auto, je kiest er de juiste wielen en details bij en maakt het geheel compleet met een bijpassend interieurthema, waarna je nog extra opties en uitrusting kunt toevoegen.”

Brack koos zelf Sicilian Yellow als kleur voor de carrosserie en combineerde dit met een volledig Carbon Black Alcantara® interieur. Hij vinkte vervolgens het MSO Clubsport Pro Pack-optiepakket aan, waar onder andere MSO Defined zespunts racegordels toe behoren en koos als kleur voor de gordels blauw. Blauw komt ook terug op de in Azura Blue gelakte remklauwen, zodat het geheel mooi bij elkaar past en bovendien een subtiele verwijzing is naar de kleuren van de vlag van Kenny’s thuisland Zweden.

Andere elementen van het MSO Clubsport Pro Pack zijn een koolstofvezel dak, koolstofvezel voorspatborden met in hoogglans uitgevoerde koelsleuven en superlichtgewicht koolstofvezel racestoelen. De tienspaaks, ultralichtgewicht wielen van gesmeed aluminium zijn uitgevoerd in Gloss Black en Kenny vinkte daarnaast alle koolstofvezel Extrior Upgrade-opties aan plus het McLaren Telemetry-pakket met drie camera’s. Passend bij de circuitspecificaties van de auto ontbreken airconditioning, navigatiesysteem en audiosysteem (zonder meerprijs leverbaar).

Coureur en McLaren-ambassadeur Bruno Senna koos voor zijn 600LT Burton Blue uit het MSO Defined kleurenpallet als basis en combineerde dat eveneens met een volledig Carbon Black Alcantara® interieur. Ook het Clubsport Pro Pack en de koolstofvezel exterieurupgrades werden door Bruno geselecteerd, al koos hij voor McLaren Orange als kleur voor de gordels.
Achter de Gloss Black wielen zijn gele remklauwen zichtbaar en ook deze 600LT kreeg het McLaren Track Telemetry-systeem met drie camera’s. De rest van de configuratie is gericht op straatgebruik, want zowel airconditioning als een Bowers & Wilkins audiosysteem zijn aanwezig, alsmede parkeersensoren voor- en achter, een achteruitrijcamera en ingebouwd liftsysteem.

Naast de online 2D-configurator, beschikken de McLaren-dealers over een real-time 3D-ervaring die de gekozen specificatie met nog meer precisie en details laat zien. MARC (McLaren Automotive Real-time Confgurator) is het meest gedetailleerde systeem tot nu toe van het Britse sportwagen- en supercarmerk. Eind deze maand wordt het systeem ook bij Louwman Exclusive geïnstalleerd.

Na zijn wereldwijde debuut op het Goodwood Festival of Speed afgelopen zomer was de McLaren 600LT direct te bestellen. In Nederland kost hij € 299.000,- inclusief btw en bpm. Het aantal gebouwde exemplaren is beperkt, want de productie start in oktober dit jaar en zal maximaal een jaar voortduren. De 600LT wordt gebouwd tussen de andere modellen uit de Sports Series en Super Series, naast de al uitverkochte McLaren Senna, Senna GTR en de McLaren Speedtail.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief