BRUTE Jeep nu ook in Nederland te koop

LOUWMAN EXCLUSIVE VERTEGENWOORDIGT BRUTE JEEP IN BENELUX Nederland heeft er een nieuw automerk bij: BRUTE. Onder die naam neemt Louwman Exclusive de verkoop en service voor zijn rekening van de exclusieve BRUTE Jeep, gebaseerd op de nieuwe Jeep Wrangler.

BRUTE Nederland is een initiatief van Jochem Mooijman en René Chaudron, zij bedachten de exclusieve en stoere versies van de Jeep Wrangler. Jochem Mooijman: “De Jeep Wrangler is een cultauto, nog steeds. Je onderscheidt je ermee van de rest. Maar een ‘gewone’ Jeep is voor velen niet genoeg. Voor de liefhebbers van eigenheid hebben wij nu de Jeep-modellen van BRUTE”. Op de Autosalon van Brussel eerder dit jaar werd het BRUTE-concept voor het eerst getoond, de reacties van pers, klanten en ook de autobranche waren lovend, een nieuw merk was geboren.

Twee modellen
Inmiddels staan de eerste twee BRUTE Jeeps in de showroom van Louwman Exclusive. Het Utrechtse bedrijf is BRUTE-dealer voor de Benelux. Chaudron: “Louwman Exclusive weet dit soort auto’s op waarde te schatten. Daarnaast ziet Louwman het als een mooie aanvulling in hun palet van merken. En de doelgroep van BRUTE komt er in de showroom.” Basis voor de BRUTE-modellen vormt de nieuwe Jeep Wrangler. Het iconische model beschikt over state of the art techniek, de beste 4×4 rijeigenschappen en is mede door nieuwe motoren en aandrijflijn een bijzonder prettige reisgenoot.

Twee uitvoeringen
BRUTE gaat in Nederland van start met twee uitvoeringen: de Richmond, de meest luxe versie en de Lagoon, een zomerse versie met een knipoog naar het verleden. De auto’s worden door BRUTE compleet onder handen genomen en luxe afgewerkt, met keuze uit een palet specifieke customkleuren voor in- en exterieur. Verder zijn er verregaande mogelijkheden om de BRUTE verder te individualiseren. Arjen van Beek, directeur van Louwman Exclusive over het nieuwe merk in zijn showroom: “Tegenwoordig draait het om maatwerk, onze klanten hebben een steeds grotere wens zich te onderscheiden van de massa met hun auto. Daar spelen we met al onze merken op in en daarom past Brute ook zeer goed naast al die andere mooie merken die we al voeren. Een Brute is niet alleen anders, het merk staat ook voor kwaliteit. De auto’s zijn werkelijk prachtig afgewerkt. Dat zal onze klanten zeker aanspreken. ”

Vijf jaar garantie
Alle aanpassingen zijn door BRUTE specifiek voor de Jeep Wrangler JL ontwikkeld.
Na de ombouw worden de auto’s onder de BRUTE-merknaam op de markt gebracht. De aanpassingen zijn extra interessant omdat deze binnen de normen blijven van de typegoedkeuring en de veiligheid- en kwaliteitsnormen. Daardoor blijft de officiële Jeep-fabrieksgarantie van vijf jaar behouden. Er is een nauwe samenwerking met Jeep importeur FCA Netherlands en haar officiële dealers, waardoor ook een BRUTE op de volle service kan rekenen van het Europese servicenetwerk. Al naar gelang de gewenste uitvoering begint de prijslijst van een BRUTE Jeep bij ongeveer 115 duizend euro inclusief BTW en BPM.

Ook voor special projects
BRUTE heeft inmiddels ook de eerste serieuze stappen gezet om het concept internationaal uit te rollen. Inmiddels is een dealer in Oostenrijk gevonden en zijn gesprekken voor verkoop in diverse Europese landen in een vergevorderd stadium. Ook zijn Mooijman en Chaudron bezig met dealers in Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. Tot slot wil het merk zich onderscheiden met special projects. Projecten die vergaand gepersonaliseerd zijn voor o.a. ‘brandings’doeleinden.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief