De Lexus RX L door de ogen van Tammo van der Vooren (Brand Manager Lexus)

Voordat ik me bij Louwman Exclusive met Lexus mocht gaan werken, heb ik jaren ervaring opgedaan met andere auto’s in het premiumsegment. Daarom durf ik met een gerust hart te beweren dat Lexus het meest degelijke en betrouwbare merk is dat je kunt rijden. Kijk ook maar weer naar de nieuwste toevoeging aan de line-up: de RX L.

De ultieme 7-zitter

Japans vakmanschap

Lexus bestaat intussen 29 jaar en is de benjamin onder de grote premiummerken. Het merk werd opgericht met een duidelijk doel: de beste premiumlimousine maken. Dat werd in 1989 meteen dubbel en dwars waargemaakt met de LS 400. En de kwaliteit is sindsdien altijd op het hoogste niveau gebleven. Een Lexus is supercomfortabel, het design en de afwerking zijn fantastisch en alles klopt. Dat komt ook doordat ze bij Lexus nooit zomaar iets doen, maar juist over alles een paar keer nadenken. In de hele ontwikkeling en productie staat het ambachtelijke principe van de ‘Takumi’ centraal. Deze Japanse traditie staat voor onberispelijk vakmanschap en fijnzinnig handwerk. Dat geeft elke Lexus een unieke allure. Dus ook de nieuwe RX L.

De ruimste in zijn klasse

Met de RX L brengt Lexus voor het eerst een 7-zitter op de markt. En het leuke is: als ik hem zie rijden, moet ik zelfs twee keer kijken om zeker te weten dat het inderdaad een 7-zitter is. Deze auto is namelijk maar 11 centimeter langer dan de ‘gewone’ RX. De raamlijst is iets langer en de achterruit staat iets meer verticaal, maar verder is het lijnenspel aan de zijkant identiek. Toch biedt de RX L van binnen verrassend veel extra ruimte. Sterker nog: dit is de ruimste 7-zits premium-SUV. De derde zitrij bestaat uit twee volwaardige, elektrisch neerklapbare zittingen die ook zijn voorzien van een aparte klimaatregeling en eigen USB-aansluitingen. Het is zeker geen ‘kinderbankje’. Ikzelf ben bijvoorbeeld 1,86 meter lang en zit hier gewoon prima.

Aantrekkelijk geprijsd

Met al die kwaliteit, ruimte, comfort en allure is de Lexus RX L wat mij betreft de ultieme 7-zitter, ook als je kijkt naar de prijsstelling. Voor 7-zitters van de andere premiummerken betaal je beduidend meer. Dat maakt de keuze nóg eenvoudiger, zou ik zeggen!

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief