De McLaren 720S door de ogen van Alexander Sterk (Brand Manager McLaren)

In mijn leven heb ik beroepshalve al in heel wat bijzondere auto’s mogen rijden. Maar toen ik voor het eerst een stukje op pad kon met de McLaren 720S, was ik toch wel even onder de indruk. Wat een snelheid, wat een bochtenwerk. En niet te vergeten: wat een fabelachtig mooie auto!

Zo mooi kan snelheid zijn

Een lust voor het oog

Voor McLaren als sportwagenmerk begon het allemaal in 1994 met die prachtige F1. Daar zijn er tot 1998 maar 100 van gemaakt. In 2011 kwam het merk terug met de MP4-12C. Duidelijk een auto die vooral was bedacht vanuit de racerij, met veel oog voor prestaties en wat minder voor esthetiek. Kort daarna volgde de P1, al een stuk sexyer. Die trend zette zich door in de 650S en komt nu nóg sterker naar voren in de 720S. Dit is autodesign op het scherpst van de snede. Een lust voor het oog, vanuit welke hoek je er ook naar kijkt.

Subliem rijgedrag

In zijn klasse is de 720S verreweg de snelste auto op de weg. Hij sprint in 2,9 seconden naar 100 kilometer per uur en in 7,8 seconden naar 200. Dat houdt een Porsche Turbo S zeker niet bij. Wat deze McLaren ook uniek maakt, is het gebruik van de carbon fibre MonoCell. Die is in de 720S lichter en sterker dan ooit; de auto weegt slechts 1322 kilo en de stijfheid van het chassis zorgt voor een subliem rijgedrag. De 720S is sowieso gemaakt om mee te rijden, als je wilt iedere dag. Hij is voorzien van een ‘normale’ 7-traps automaat en als je er honderd kilometer per uur mee rijdt, is het verbruik 1 op 9,5. Dankzij het liftsysteem kun je er ook gewoon de stad mee in.

Leuke features

De 720S heeft een aantal leuke features. Zo wordt het motorcompartiment ‘s nachts rood verlicht op het moment dat je hem op slot zet of opent. Als je de auto in de circuitstand zet, kun je het dashboard deels wegkantelen, zodat je meer zicht krijgt. Daarnaast kun je de 720S helemaal naar wens aankleden: met carbon, remklauwen in de carrosseriekleur, glazen daken en nog veel meer. Kortom, deze McLaren heeft naast verbluffende prestaties nog veel meer te bieden. Eigenlijk zou u hem gewoon zelf even moeten komen bekijken.

Ook voor u?

Heeft u ook interesse in een auto die al uw zintuigen prikkelt? Dan wordt het tijd voor een proefrit. Neem contact met me op, dan zien we elkaar binnenkort in de showroom.

Aanmelden voor de nieuwsbrief