De nieuwe Continental GT Mulliner Convertible: ongeëvenaarde luxe met een open dak

Het luxueuze hoogtepunt van de Continental GT-familie, de Continental GT Mulliner Convertible, beleeft zijn wereldwijde debuut in Cheval Blanc in St Tropez, als onderdeel van een Europese zomertour georganiseerd door Bentley. De Continental GT Mulliner is het eerste lid van het nieuwe Collections-portfolio dat door Bentley Mulliner is geïntroduceerd.

Mulliner overtreft het toonaangevende vakmanschap dat synoniem is aan Bentley en heeft de lat nog hoger gelegd om de Continental GT Mulliner Convertible te creëren; het toppunt van luxe auto’s met open dak.

Grand Black walnootfineer is standaard, terwijl een nieuwe uitgebreide reeks van 88 verschillende piano-afgewerkte houtfineermaterialen beschikbaar is via Bentley Mulliner Personal Commissioning. Klanten kunnen daarom een ​​eigentijdse, gekleurde fineerafwerking specificeren die kan worden aangepast aan het interieur of exterieur van de auto. Walnotenfineer is met de hand geschuurd en gepolijst om een ​​perfect gladde afwerking te produceren voordat het wordt geverfd, in overeenstemming met de kleur van de keuze van de klant. Eenmaal droog, wordt het fineer gepolijst om een ​​spiegelachtige afwerking te krijgen. Bij de nieuwe Continental GT Mulliner Convertible zijn opvallende chromen details over het pianofineer heen gelegd, waaronder een cabriolet-silhouet in de passagierslijst en een B-motief in de portieren van de portieren.

De nieuwe Continental GT Mulliner Convertible is gemaakt om klanten aan te spreken die nog meer willen focussen op mooie details. Bentley Mulliner is trots op zijn positie tussen de op kristallen geïnspireerde, nauwkeurig gemaakte koplampen en introduceert een gedurfde nieuwe Double Diamond-grille, die verder wordt aangevuld met op maat gemaakte zijopeningen van het merk Mulliner die het unieke zilver-op-zwarte diamantthema voortzetten.

Het nieuwe Double Diamond-ontwerp is geïnspireerd op Bentley’s exclusieve Diamond-in-Diamond-ontwerpconcept voor interieurquilting, dat alle vier de stoelen, de deurkozijnen en de achterkanten siert en nu voor het eerst de tonneau-cover siert. De Diamond-in-Diamond-interieurquilting is op maat gemaakt met contraststiksels in twee complementaire kleuren om draad en quilt te accentueren. Er zijn bijna 400.000 steken nodig voor het gehele interieur, waarbij elke diamant precies 712 individuele steken bevat – elk nauwkeurig uitgelijnd om naar het midden van de diamant te wijzen die het creëert. Het heeft 18 maanden geduurd om dit borduurproces te ontwikkelen en te realiseren.

De geheel nieuwe 22 ”10-spaaks gelakte en gepolijste wielen hebben het strakke en gespierde profiel van de Continental GT Mulliner Convertible en hebben zwevende, zelfnivellerende wielbadges die rechtop blijven staan ​​terwijl het wiel draait.

Het ultieme handgemaakte Continental GT Convertible-interieur biedt acht op maat gemaakte driekleurencombinaties. Een nieuwe door Mulliner ontworpen kleursplitsing definieert de acht kleurmanieren, waaronder een derde accentkleur voor het interieur in de vorm van een opvallende designlijn. De met de hand gestikte huiden zijn verfraaid met uniek Mulliner-merkborduurwerk.

Bentley Mulliner combineert traditionele en moderne carrosseriebouwtechnieken om nieuwe eigentijdse en op maat gemaakte functies te introduceren. Een prachtig tactiele Diamond Milled technische afwerking is aangebracht op de middenconsole, door Bentley’s eerste gebruik van een multi-machinaal paneelproces, waardoor de langst bestaande samenwerking tussen een horlogemerk en een autofabrikant werd verlengd. De middenconsole herbergt een nieuwe en exclusieve klok van Breitling for Mulliner met een nieuwe geborstelde metalen wijzerplaat en met juwelen getooide uurmarkeringen. De klokrand en de omlijsting van de ventilatieopeningen zijn afgewerkt in chroom om de prachtige interieurjuwelen compleet te maken. Het sierlijke en luxueuze ontwerp van de Breitling for Mulliner-wijzerplaat is ook toegepast op de Driver Display Kombi, met de nauwkeurig weergegeven meters van het LED-display van het instrumentenpaneel van de bestuurder met dezelfde geborstelde afwerking en Mulliner-branding, waardoor analoog en digitaal harmonieus met elkaar worden verbonden. .

De nieuwe Continental GT Mulliner Convertible is voorzien van sfeerverlichting bestaande uit zeven verschillende thema’s, opgefleurd door verlichte Mulliner-instaplijsten en LED-welkomstlampen die de beroemde Bentley-vleugels vanaf de buitenspiegels naar de grond projecteren.

De Continental GT Mulliner Convertible is verkrijgbaar met het Naim for Bentley audiosysteem; de top uit zijn segment. De ultramoderne installatie omvat achttien luidsprekers en twee Active Bass-transducers die worden aangestuurd door een 2200 watt, 20-kanaals versterker en acht DSP-geluidsmodi met Active Bass.

Klanten van de Continental GT Mulliner Convertible ontvangen hun sleutels in een luxueuze, handgemaakte presentatiebox met het Mulliner-merk, die past bij de driekleurige interieurconfiguratie van de auto. De twee sleutels worden geleverd in vergelijkbare lederen koffers met contraststiksels.

De Continental GT Mulliner Convertible zal verkrijgbaar zijn met Bentley’s V8- en W12-aandrijflijnen. Wanneer uitgerust met Bentley’s 6,0-liter W12 met dubbele turbocompressor, accelereert de Continental GT Mulliner Convertible van 0-60 mph in 3,7 seconden (0-100 km / h in 3,8 seconden) en kan hij een topsnelheid van 207 mph (333 km / u). De nieuwe generatie 4,0-liter V8 met dubbele turbo levert een topsnelheid van 198 mph (318 km / h) en 0-60 mph in 4,0 seconden (0-100 km / h in 4,1 seconden).

Verkrijgbaar in het uitgebreide Bentley Mulliner-verfassortiment van 88 kleuren, kunnen klanten die hun Continental GT Mulliner Convertible in een op maat gemaakte tint willen specificeren, Bentley’s ambachtelijke verfspecialisten de opdracht geven om de kleur te matchen met elk item of monster.

Bentley Mulliner

Bentley Mulliner staat in de autowereld bekend om het vervaardigen van enkele van de meest individuele Bentleys die ooit zijn gemaakt. Bentley Mulliner is de geboorteplaats van carrosseriebouw – de oudste autocarrosseriebouwer ter wereld. Bentley Mulliner heeft drie verschillende divisies, elk met een eigen ambachtelijk specialisme:

  • Bentley Mulliner Coachbuilt biedt klanten de mogelijkheid om nauw samen te werken met een team van gespecialiseerde ontwerpers om hun voertuig te creëren of te verbeteren met een unieke carrosserievariant, verschillende materialen en speciaal samengestelde opties. De Bentley Mulliner Bacalar zal de eerste zijn – maar andere nieuwe op maat gemaakte Bentleys zullen volgen als onderdeel van het portfolio.
  • Het Bentley Mulliner Classic-aanbod werd vorig jaar geïntroduceerd met de aankondiging dat Bentley’s Team Blower uit 1929 herboren zal worden met een nieuwe build van 12 supercharged 4½-liter exemplaren van de iconische auto. Deze modellen, elk afzonderlijk met de hand gemaakt door een team van specialisten van Bentley Mulliner, zullen de eerste vooroorlogse vervolgreeks van raceauto’s vormen. Dit onderdeel van Mulliner voltooide vorig jaar ook een onberispelijke restauratie van de Bentley Corniche uit 1939.
  • De derde tak van het bedrijf – Bentley Mulliner Collections – zal klanten luxegerichte afgeleiden van de kern Bentley-reeks blijven aanbieden, zoals de nieuwe Continental GT Mulliner Convertible, evenals de mogelijkheid om hun nieuwe Bentley te personaliseren. Er is een uitgebreid aantal opties beschikbaar in het volledige assortiment van huidige productieauto’s – van unieke kleur-afgestemde verf-, huid- en draadcombinaties tot op maat gemaakte feature-inhoud.
  • Het ervaren team, ondersteund door interne ingenieurs en ontwerpers bij Crewe, is trots op een lange geschiedenis van het vervullen van de wensen en eisen van Bentley’s meest veeleisende klanten wereldwijd

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief