Genève Update: de nieuwste modellen

Vandaag start de Internationale Autotentoonstelling Genève. Op deze eerste dag laten de merken, traditiegetrouw, hun nieuwe modellen zien.

Vandaag start de Internationale Autotentoonstelling Genève. Op deze eerste dag laten de merken, traditiegetrouw, hun nieuwe modellen zien. In de Genève Update van vandaag leest u meer over de nieuwe Morgan, Lexus, Maserati, Bentley en McLaren.

Dramatiek op de weg

Morgan Motor Company voegt twee nieuwe modellen aan hun toch al indrukwekkende range toe. De Morgan Plus 8 50th Anniversary en de Morgan Aero GT. Beide auto’s zijn de laatste in de lijn met een brullende V8 motor. Van het oude design wordt niet afgeweken. Nieuwe features op dusdanige manier geïntegreerd, dat het ultieme Morgan-gevoel blijft. Van de Morgan Plus 8 50th Anniversary zullen 50 exemplaren worden geproduceerd, van de Aero GT 8 exemplaren.

Nieuw genre luxury crossover

Lexus presenteert in Genève de nieuwe UX, een onconventionele premium C-segment crossover, leverbaar met twee nieuwe aandrijflijnen: een benzineversie en een extra krachtige hybride versie (131 kW/178 pk). Lexus’ nieuwe crossover staat op een nieuw ontwikkeld platform dat meer rijdynamiek biedt en is ontworpen voor automobilisten met een eigentijdse kijk op een luxueuze levensstijl.

Europese primeur

Maserati onthult vandaag de Ghibli, Quattroporte en de Levante in fascinerend ‘total black’. Volgens het automerk doet zwart denken aan elegantie, maar tegelijkertijd ook aan extreem sportief. En dit past perfect in het DNA van Maserati. Vanuit deze gedachtegang is voor bovenstaande auto’s nu de Nerissimo-editie verkrijgbaar. Daarnaast heeft Maserati voor de Ghibli en Quattroporte Integrated Vehicle Control ontwikkeld. Dit systeem helpt u om het beste uit uw auto te halen.

Combinatie van kracht en rust

Bentley’s eerste stap naar volledig elektrisch rijden. De nieuwe Bentayga Hybrid is een luxe hybride en kan een echte Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) worden genoemd. Deze Bentayga Hybrid is naar verwachting de eerste in een nieuwe reeks Bentley plug-in hybride modellen.

Strijd op het circuit

McLaren Automotive, de Britse fabrikant van luxe sportwagens en supercars, gaat een uitsluitend voor circuitgebruik geschikte McLaren Senna bouwen, de McLaren Senna GTR.
Mike Flewitt, CEO van McLaren Automotive, bevestigt dat er maximaal 75 exemplaren van de meest extreme McLaren ooit met de hand zullen worden gebouwd in Woking, Engeland, in 2019. De McLaren Senna GTR is gebouwd op basis van dezelfde koolstofvezel Monocage III-structuur als de McLaren Senna en dat betekent voldoende sterkte en stijfheid voor een circuitauto met topprestaties. Het gewicht van de McLaren Senna GTR is met 1.198 kg gelijk aan dat van de straatlegale Senna. De 4,0 liter, twinturbo V8-motor zal meer vermogen leveren dan de 800 pk en 800 Nm van de straatauto – met naar verwachting minimaal 825 pk is de GTR sneller in rechte lijn dan het standaard model.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief