Lexus maakt prijs nieuwe UX 250h bekend

De nieuwe Lexus UX is de onconventionele premium crossover in het C‑segment. Het model is gebaseerd op een nieuw platform dat sportieve rijeigenschappen combineert met een frisse, eigentijdse kijk op luxe. Lexus start met de prijsbekendmaking van de UX 250h die vanaf maart 2019 in de showroom staat voor een prijs vanaf 44.495 euro.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Lexus UX ging extra aandacht uit naar de rijeigenschappen en het design van de auto. Dankzij de origineel vormgegeven achterlichten en vloeiende lijnen heeft de crossover een krachtige uitstraling. Het nieuw ontwikkelde Global Architecture C-platform zorgt daarbij voor een hoge stijfheid, laag zwaartepunt en toonaangevende stuureigenschappen.

Royale uitrustig

De Lexus UX 250h onderscheidt zich ook met zijn opvallend rijke standaarduitrusting. Zo is elke UX voorzien van het Lexus Safety System+, bestaande uit onder meer Adaptive Cruise Control, Lane Tracing Assist, Pre-Crash Safety System en verkeersbordenherkenning. Ook bi-LED-koplampen, LED-achterlichten, 17-inch lichtmetalen wielen, climate control met geavanceerde Nanoe technologyTM en een parkeerhulpcamera zijn standaard.

Te zien op Masters of LXRY

De nieuwe Lexus UX 250h is leverbaar vanaf 44.495 euro. De vierde generatie van de beproefde Lexus Hybrid Drive-aandrijflijn is goed voor een vermogen van 131 kW/ 178 pk en een benzineverbruik van gemiddeld 1 op 24. Een automatische transmissie is standaard. Optioneel is de Lexus UX 250h leverbaar met de bekende E-Four vierwielaandrijving. Ruim voor de showroomintroductie is de Lexus UX 250h te zien op de komende Masters of LXRY (7-10 december 2019), dé premium luxe beurs van Europa in RAI Amsterdam.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief