Backstage bij Louwman Exclusive –

Jordan Bulthuis

Service adviseur Jordan Bulthuis startte zijn carrière ooit als monteur, maar verruilde al snel de werkplaats voor de receptie. Contact met klanten is namelijk zijn ‘ding’. Bij Louwman Exclusive is hij het aanspreekpunt voor Lexus.

Je bent nu twee jaar in dienst bij Louwman Exclusive, hiervoor werkte je lange tijd voor een Duits automerk. Is de passie voor Lexus al aangewakkerd?
Ja, het was in het begin even schakelen na 15 jaar bij een Duits automerk. Lexus is toch een bescheiden en exclusief merk, ze staan niet op iedere hoek van de straat. Ik was er niet mee bekend. Maar inmiddels ben ik enthousiast. De training die ik in Spanje op het circuit van Ascari heb gehad heeft daar zeker aan bijgedragen. Daar reden we onder andere met de GS-F en de IS-F. Op het circuit leer je wat een auto allemaal kan. Ik rijd voor mijn werk weinig met auto’s, dus dit was een geweldige ervaring. Dat gevoel en het enthousiasme kun je ook weer overbrengen op de klant.

Hoe zien jouw werkzaamheden als service adviseur eruit?
Ik ben verantwoordelijk voor de Lexus afdeling op de werkplaats receptie. Ik plan het onderhoud en reparaties voor Lexus en overleg met leasemaatschappijen over aanvullend werk. Ook plan ik de agenda in met onze haal en breng service. En bovenal heb ik veel contact met Lexus rijders.

Was dat de reden om ooit de stap van monteur naar service adviseur te maken?
Ja, het leukste aan mijn huidige werk is het klantencontact, daarvoor doe je het. Ik ben ooit bij een Fiat dealer begonnen als monteur. Ik wilde daarna wel in de autobranche verder, maar niet in de werkplaats blijven. Zo kwam ik bij de receptie en dat bevalt heel goed. Voorheen werkte ik op een receptie met een grote werkplaats en hier zijn we ‘slechts’ met 3 monteurs voor Lexus. Hierdoor heb je meer tijd om de klant te spreken en dingen goed uit te werken. Je aandacht kun je volledig aan de klant besteden. Lexus zit nog niet heel lang op deze locatie dus je merkt dat er nog steeds klanten bijkomen. In de zomerperiode hadden we dit jaar bijvoorbeeld geen ‘vakantiedip’.

Ben je buiten je werk ook nog met auto’s bezig?
Ik sleutel nooit meer aan auto’s als je dat bedoelt. Hooguit aan de fietsen van mijn kinderen! Tijdens mijn werk ben ik de hele dag met auto’s bezig, maar daarbuiten heb ik andere hobby’s. Ik voetbal 2x per week en daarnaast boks ik. En ik heb twee kinderen van 3 en 7, die zijn ook een soort hobby!


OVER JORDAN
Service adviseur | In dienst sinds: 2015 | Leeftijd: 39 jaar | Burgerlijke staat: samenwonend| Kinderen: 2 kinderen | Wat houdt hem bezig buiten het werk: actieve voetballer en bokser.