Louwman Exclusive brengt primeur naar Amsterdam tijdens Masters of LXRY

Louwman Exclusive toont opnieuw de allermooiste automerken tijdens Masters of LXRY 2018, het lifestyle-evenement dat van 6 tot en met 10 december wordt gehouden in Amsterdam RAI. Louwman Exclusive, hét adres voor de snelste en fraaiste automerken ter wereld, toont op de sfeervol ingerichte stand het beste van McLaren, Maserati en Morgan. In Amsterdam staat zelfs een heuse primeur: de McLaren Senna wordt voor het eerst op een beurs in Nederland getoond.

Pure racehistorie en hypermoderne technologie op sensationele wijze verpakt. Voor de McLaren Senna geldt dit in extremis. De Senna is de meest extreme McLaren van dit moment. Hij is toegelaten voor de openbare weg, maar gemaakt voor het circuit, waar hij het best tot zijn recht komt. Vernoemd naar de legendarische coureur Ayrton Senna zoekt de lichtste McLaren sinds de F1 de grenzen op, om er vervolgens overheen te gaan. De 4.0 liter twinturbo V8 levert 800 pk en bereikt een topsnelheid van 340 km/u. In de Race-modus genereert de aerodynamische vormgeving een neerwaartse kracht van maar liefst 800 kg bij een snelheid van 250 km/u.

Maatwerk

Minder extreem, nog altijd bloedsnel, zeer spectaculair en beduidend bereikbaarder zijn de 720S en de 570S die in de slipstream van de Senna meekomen naar Amsterdam. Beide modellen vallen op door hun prestaties, gestroomlijnde carrosserie en de prachtige maatwerkopties die van elke McLaren een unieke auto kunnen maken. Naast het MSO-aanbod van opties, heeft Louwman Exclusive ook zelf de kennis en mogelijkheden in huis om elke McLaren nog verder te personaliseren. De auto’s op de Masters zijn daar een prachtig bewijs van.

Morgan Plus 4 en 3 Wheeler

Naast het supercarmerk McLaren is een ander Brits icoon aanwezig op de stand van Louwman Exclusive. Het eigenzinnige Morgen geniet faam als fabrikant van uitzonderlijke handgebouwde sportauto’s met een uitgelezen combinatie van nostalgie en purisme. Tijdens Masters of LXRY 2018 toont Louwman Exclusive de Morgan Plus 4, het iconische model met een lichtgewicht aluminium koetswerk en de meest populaire Morgan vanwege zijn herkenbare uiterlijk en pure rijeigenschappen. Evenmin ontbreekt de Morgan 3 Wheeler op de stand. De eigenzinnige hommage aan de begintijd van het merk weegt slechts 535 kg en versnelt dankzij de 2.0 liter V-twin motorfietsmotor in slechts 6 seconden van 0 naar 100 km/u. Authentieker autorijden bestaat simpelweg niet.

Maserati Quattroporte en Levante

Britse eigenzinnigheid gaat bij Louwman Exclusive samen met Italiaanse flair: ook het vernieuwde modelaanbod van Maserati staat in Amsterdam in de spotlights. Bezoekers van de Masters of LXRY kunnen in levenden lijve kennis maken met de jongste incarnaties van de stijlvolle Quattroporte en de sportieve Levante. De beeldschone sedan staat er als SQ4 Gran Lusso, de populaire Levante als SQ4 Gransport. Met zijn intelligente Q4-vierwielaandrijving combineert deze Maserati-SUV het beste van twee werelden: de prestaties en de rijbeleving van een volbloed sportauto en de functionaliteit van een SUV. Liefhebbers van een statige sedan komen sowieso meer dan uitstekend aan hun trekken op de Louwman Exclusive stand: ook de nieuwe Lexus LS, leverbaar met hybridetechnologie is er te bezichtigen.

Design & coachbuilding

Masters of LXRY staat bij Louwman Exclusive in het teken van uitzonderlijke auto’s en uitzonderlijke mensen. De bekende topontwerper Niels van Roij geeft tijdens het evenement masterclasses over autodesign, waarbij hij ingaat op door fabrikanten gebruikte designelementen. Van Roij weet waarover hij praat, hij runt in Londen zijn bekroonde gelijknamige automotive design studio en werkt hoofdzakelijk aan coachbuilt en volledig handgemaakte high-end voertuigen. Zo presenteerde hij een one-off ontwerp van een Shooting Brake op basis van de Tesla Model S en is het nieuwe ontwerp voor de London Taxi, het Londense icoon van autofabrikant Karsan, ook van zijn hand.

VIP Night

Masters of LXRY 2018 in Amsterdam RAI start traditioneel met een VIP Night op donderdag 6 december. Het evenement is voor het publiek toegankelijk van vrijdag 7 december tot en met maandag 10 december.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief