Louwman Exclusive heeft de Mclaren P1

Zijn komst hing al lange tijd in de lucht en eindelijk is hij gearriveerd bij McLaren-vertegenwoordiger Louwman Exclusive: de McLaren P1. Met de P1, die door zijn beperkte oplage van 375 stuks al maanden is uitverkocht, kan Louwman Exclusive als officieel vertegenwoordiger van het Engelse merk voor Nederland nu de hele McLaren-range aanbieden.

McLaren, het jonge Britse sportautomerk, heeft sinds het zich richt op de productie van straatauto’s, een ongekende reputatie opgebouwd. Vooral de pure snelheid en ongekende rijdynamiek van de modellen zorgen voor naam en faam. Zo schreef de McLaren F1 decennia geleden geschiedenis met zijn kracht; de huidige modellen -de 12C en 650S- doen dat met hun unieke combinatie van snelheid en comfort. En dan de P1, het hoogst haalbare dat McLaren tot nu toe heeft gebouwd. Zijn opvallende vormgeving, zijn hybride-techniek en natuurlijk zijn ongekende prestaties, maken hem een bijzondere en zeer geliefde hypercar. McLaren heeft er 375 gebouwd, waarvan Louwman Exclusive er slechts één toegewezen heeft gekregen. Die auto was in een mum van tijd verkocht, een hoop belangstellenden met lege handen achterlatend. Nu heeft het Utrechtse bedrijf een tweede exemplaar van de P1 op de kop weten te tikken, vrijwel nieuw en ongeregistreerd. De aanstaande koper wordt dus de eerste eigenaar.

McLaren heeft er 375 gebouwd, waarvan Louwman Exclusive er slechts één toegewezen heeft gekregen.

Arjen van Beek, Algemeen directeur van Louwman Exclusive: “Sinds vorig jaar vertegenwoordigen wij McLaren in Nederland. De belangstelling voor de 12C en de 650S is ongekend, en ook de vraag naar de P1 is groot. We konden dat model vanwege zijn wereldwijde populariteit niet voldoende krijgen van de fabriek, terwijl we wel de vraag hadden. We zijn dus zelf op zoek gegaan naar zo’n auto en hebben er een gevonden. Het is een prachtexemplaar. Bijna nieuw, zilvergrijs metallic en met minder dan tweeduizend kilometer op de klok. De P1 onderstreept dat wij als Louwman Exclusive, het centrum in Nederland zijn voor exclusieve sportwagens, nieuw en gebruikt. Wie op zoek is naar iets bijzonders, moet eigenlijk eerst een kijkje nemen bij ons in de showroom of op onze site.”

De McLaren P1 komt precies op het juiste moment. Juni is een uitermate drukke maand voor de autoliefhebber met veel interessante evenementen in Nederland. Louwman Exclusive zal de P1 onder meer meenemen naar Supercar Sunday op 8 juni in Assen. De auto zal ook zijn opwachting maken op het Concours d’élégance Paleis het Loo dat op 21 en 22 juni in Apeldoorn wordt gehouden. Tussen de evenementen door is de P1, waarvan de verkoopprijs nog moet worden vastgesteld, te bezichtigen zijn in de showroom van Louwman Exclusive aan de A2 bij Utrecht.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief