Louwman Exclusive pakt 7 en 8 juli uit met McLaren en Morgan op Circuit Zandvoort

Wie nu een blik werpt op de indrukwekkende modellenlijn van het Britse supercarmerk McLaren kan zich niet voorstellen dat het nog maar zeven jaar geleden is dat de McLaren MP4-12C, de eerste straatauto van McLaren Automotive 'nieuwe stijl', de fabriek in Woking verliet. Louwman Exclusive, dealer en importeur van McLaren in Nederland, haalt deze allereerste 'Job One' naar Nederland en zet hem naast de nieuwe generaties McLaren. Op Circuit Zandvoort nog wel, waar Britste supercars en classics in actie komen tijdens het British Race Festival.

De McLaren MP4-12C ‘Job One’, de allereerste, voor verkoop gebouwde McLaren straatauto van de nieuwe generatie, werd op 28 juni 2011 geboren. Wat volgde is een geschiedenis van succes en heel veel nieuwe modellen: McLaren vestigde sinds 2011 jaar op jaar verkooprecords, bouwde exclusieve limited editions, won vele prijzen en heeft inmiddels een breed modellenprogramma dat bestaat uit de Sports Series, Super Series en Ultimate Series. Verantwoordelijk voor het succes in Nederland is Louwman Exclusive in Utrecht.

Alle generaties McLaren

Om het succes te vieren neemt Louwman Exclusive alle generaties McLaren’s van de afgelopen jaren mee naar Circuit Zandvoort, waar op 7 en 8 juli het British Race Festival plaatsvindt. Een evenement voor en rond Britse (sport)auto’s, waar McLaren natuurlijk niet mag ontbreken. Naast de ‘Job One’, die recent weer geheel in nieuwstaat is teruggebracht, toont Louwman Exclusive er de McLaren 570S Spider, 650S Spider en 720S. Regelmatig zullen de auto’s in actie komen tijdens een demorondje op het circuit.

Morgan

Ook in actie komen de Morgan 3-Wheeler en de geheel nieuw door Louwman Exclusive opgebouwde, oranje Plus 8, die als #orangeisthenewgreen landelijke bekendheid geniet onder autoliefhebbers. Morgan bouwt Britse supercars als geen ander, want het eigenzinnige merk bouwt met de hand auto’s in een geheel eigen stijl. Zoals alleen Morgan dat kan en van mijlenver herkenbaar.

Ziggo eBattle F1

Naast heel veel Britse auto’s, historische races en benzinesnuiven is er meer te doen. Ziggo bijvoorbeeld parkeert in samenwerking met Autocar de eBattle F1 racetruck op Zandvoort, zodat je in de racesimulator kunt proberen een plekje in de virtuele Britse Grand Prix te bemachtigen.

Meer informatie over het British Race Festival, zaterdag 7 en zondag 8 juli op Circuit Zandvoort, is te vinden op de website van het festival.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief