Maserati Levante: de Allegra Antinori ONE OF ONE

De grootste autobeurs van Europa heeft zijn deuren geopend. Maserati presenteert hier een ONE OF ONE Levante en geeft een voorproefje van het toekomstige personalisatieprogramma. Het model is gepersonaliseerd aan de hand van de wensen van Allegra Antinori, vicepresident van de Italiaanse wijnproducent Marchesi Antinori. Tijdens de 89e editie van de Autosalon van Genève brengt Maserati opnieuw de personalisatiemogelijkheden onder de aandacht alsmede een uiting van de Italiaanse identiteit in combinatie met exquise vakmanschap, state-of-the-art technologie en een verfijnde esthetiek: een unieke, exclusieve mix door middel van een interactieve experience waarbij het Italiaanse vakmanschap wordt geëtaleerd op de stand.

Tijdens de Autosalon van Genève 2019 toont het merk met de drietand een uniek model: een ONE OF ONE Levante, een voorproefje van Maserati’s toekomstige personalisatieprogramma. Op de stand is de Maserati Levante ONE OF ONE te zien, die volledig is afgestemd op de wensen van Allegra Antinori, vicepresident van de Italiaanse wijnproducent Marchesi Antinori, een wereldwijd toonaangevende producent van kwaliteitswijnen. Het Maserati Centro Stile assisteerde de klant bij de personalisatie van haar auto, een mooi voorbeeld van co-creatie, een concept dat veel meer omvat dat slechts de keuze van de accessoires. Het is een uniek project waarbij de klant haar karakter tot uiting laat komen alsmede haar emoties en verhaal. Op deze manier komt de speciale band tussen Maserati’s baanbrekende innovatie en de aandacht voor detail die normaliter in de werkplaatsen van traditionele ambachtslieden naar voren komt tot leven in een unieke Maserati.

Als eerste voorbeeld van dit nieuwe personalisatieproces is elk detail dat op wens van Allegra Antinori is aangebracht nauw verbonden met haar persoonlijkheid. Het exterieur is uitgevoerd in een markante kleur groen, die uit drie lagen bestaat en waarvoor de schaduwen van de Toscaanse heuvels de inspiratiebron vormden. Tal van details (portiergrepen, de ventilatieroosters aan de zijkant en de inzetstukken in de grille) zijn uitgevoerd in een donkere kleur chroom die qua kleurstelling perfect aansluit op de carrosseriekleur en de Maserati SUV een bijzonder verfijnde uitstraling geeft.

Het interieur van Allegra Antinori’s ONE OF ONE is voorzien van tal van unieke combinaties die tot op heden nog niet zijn toegepast in een Levante. Het onderste deel van het dashboard, de portierpanelen, de middentunnel en de kleur van de stoelen verwijzen naar de warme kleuren van de aarde van de Toscaanse wijngaarden.

Het unieke ‘Pieno Fiore’ leder op de stoelen is een andere exquise kleur: het is gekleurd met aniline en oliën zonder oppervlakteafwerking, maar de stoelen zijn wel voorzien van de klassieke button-look met 3D stikselwerk. De toegepaste techniek geeft de kleur een buitengewoon intense uitstraling en net als een goede wijn gaat dit leder simpelweg fraaier ogen als het ouder wordt.

De middentunnel is op een speciale manier afgewerkt met een materiaal dat zelfs voor Maserati nieuw is: koolstofvezel met koperdraad en een hoogglans finish. Ook op dit vlak zijn er duidelijke verwijzingen naar de Antinori wijngaard en het concept Cor-Ten, het staal dat wordt gebruikt voor de constructie van de Antinori wijngaard in de streek Chianti Classico, halverwege tussen Florence en Siena. Voor de vloermatten is 100% natuurlijke mohair-wol, wederom een voorbeeld van de aandacht voor detail waardoor deze tailor made auto zich kenmerkt.

Interactieve experience met werktafels vol Italiaans vakmanschap

Maserati is samen met Ermenegildo Zegna, al lange tijd partner en een toonaangevende speler op het gebied van luxueuze mannenkleding, gastheer voor twee andere toonaangevende bedrijven die vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan: Giorgetti, het internationaal bekende Italiaanse houtbewerkingsbedrijf dat bekendstaat om zijn meubels en zijn unieke designstukken alsmede De Castelli, een toonaangevend metaalbewerkingsbedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van unieke designaccessoires voor thuis, op maat gemaakte oppervlakken en projecten.

De beursstand maakt een interactieve reis mogelijk door drie verschillen thematische gebieden, elk met een specifieke werktafel. In elk gebied zal een aantal materialen en componenten te zien zijn die getuigen van de oneindige zoektocht naar perfectie, stijl en originaliteit. Kenmerkend voor producten die in Italië zijn geproduceerd en zodoende typerend voor Maserati.

Voor het eerst is in Maserati’s Customization Area een D-Table te vinden, de enige interactieve multi-touch tafel die is voorzien van een elegant en verfijnd design. Software van de nieuwste generatie stelt klanten in staat om auto’s te configureren door specifieke combinaties te kiezen voor het in- en exterieur en kleuren en materialen te ervaren. Klanten kunnen genieten van een unieke experience met de betrekking tot de configuratie van hun gepersonaliseerde Maserati, waarbij ze gebruik kunnen maken van de personalisatiefeatures die worden getoond op de stand.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief