Maserati’s SUV de Levante, onthuld op de Geneva International Motor Show 2016

Maserati onthulde de Levante, de eerste SUV in meer dan honderd jaar geschiedenis van het merk. Binnenkort bij de Nederlandse Maserati dealer Louwman Exclusive te zien.

Maserati onthulde de Levante, de eerste SUV in meer dan honderd jaar geschiedenis van het merk. Binnenkort bij de Nederlandse Maserati dealer Louwman Exclusive te zien.

Het ontwerp van de Levante beschikt over duidelijke associaties met het merk Maserati en zijn onderscheidende Italiaanse karakter: de agressieve voorzijde introduceert nieuwe, taps toelopende koplampen gescheiden in twee elementen, met de bovenste koplampunit aangesloten op de grille. Maserati’s handtekening is duidelijk zichtbaar aan de zijkanten: de drie iconische ventilatieopeningen op de voorspatborden, de trapeziumvormige C-stijl met het logo “Saetta” en de grote, frameloze portierruiten. De achterzijde wordt gedomineerd door de zeer taps toelopende achterruit en gestroomlijnde vorm, beiden typisch voor een high-performance sportwagen.

Op technisch niveau, is het Levante chassis ontworpen voor uitstekende prestaties op de weg, typisch voor elke Maserati. Met een ongeëvenaarde handling, zelfs op zeer lage-grip oppervlakken en uitstekende off-road prestaties een SUV waar men niet omheen kan. De nieuwe SUV beschikt over een hoog niveau aan  standaard opties. Alle versies zijn voorzien van geavanceerde elektronische ophanging met gestuurde demping en luchtveren, die kan worden ingesteld op verschillende niveaus, “Q4” intelligente all-wheel drive en 8-traps automatische transmissie speciaal gekalibreerd voor deze nieuwe Maserati.

Als het gaat om energie-eenheden, is de Levante uitgerust met zowel benzine- en dieselmotoren die allemaal Euro6-compliant zijn.

De Maserati Levante wordt gebouwd in de Mirafiori-fabriek in Turijn; de eerste auto’s zijn al van de band gerold en worden dit voorjaar in Europa onthuld, gevolgd door de rest van de wereld later dit jaar.

Wilt u meer weten? Bij Louwman Exclusive Maserati Dealer kunt u al pre-order informatie krijgen.

Klik hier voor meer informatie over de Maserati Levante of neem contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief