Maserati presenteert ‘Crafting Italian Experiences’ tijdens Milaan International Design Week

Na het debuut op de Autosalon van Genève presenteert Maserati tijdens de belangrijkste Design Week ter wereld in Milaan een exclusief programma met Italiaanse producten van zeer hoge kwaliteit die als individualiseringsopties beschikbaar zijn voor zijn nieuwe modellen. De ‘Maserati Crafting Italian Experiences’ toer start in het sfeervolle Brera designdistrict, het hart van de oude stad en een bekende kunst- en kunstenaarswijk. Ook is het thuisbasis van de historische Pinacoteca Art Gallery. In deze exclusieve omgeving kunnen bezoekers de Levante ONE OF ONE bewonderen die is gepersonaliseerd door Allegra Antinori en die werd tentoongesteld tijdens de Autosalon van Genève.

Voor deze exclusieve Levante heeft het Centro Stile Maserati Allegra Antinori als co-creatie geholpen bij de configuratie van deze auto. Bij dit eerste personalisatievoorbeeld is elk detail dat Allegra Antinori heeft gekoppeld nauw verbonden met een onderdeel van haar persoonlijkheid: van de kenmerkende kleur groen met drie lagen waarvoor de heuvels van Toscane als inspiratiebron dienden tot het interieur met stoelen met uniek ‘Pieno Fiore’ leder en aniline en oliesoorten, maar zonder oppervlaktebewerking. Het leder is afgewerkt met klassiek 3D-stiksel met knopen. De gebruikte techniek zorgt voor een buitengewone dieptewerking van de kleur en het leder voelt bijzonder aan. Net als een goede wijn wordt dit leder alleen maar fraaier als het ouder wordt. Het is echt een kunstwerk, met unieke, exclusieve materialen.

Het tweede adres van de ‘Maserati Crafting Italian Experiences’ bevindt zich in het hart van de wijk San Babila, aan de Corso Monforte in de flagship store van De Castelli. Deze toonaangevende metaalbewerkingsspecialist is gespecialiseerd in de productie van unieke accessoires voor in huis, in specifieke oppervlakken en custom projecten. In de flagship store toont De Castelli het verhaal van de combinatie van zijn eigen Italiaanse vakmanschap met betrekking tot de oppervlaktebewerking van metaal en de gepassioneerde wijze waarop Maserati deze vorm van metaalkunst omhelst en toepast: de verfijning van de metaalbewerkingsprocessen die worden toegepast voor de interieurcomponenten (de dashboardaankleding en de pedalen) versterken de uitstraling van het interieur. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook door een gevoel van kunst en een fraaie textuur toe te voegen. Voor deze styling vormt de chromatische rijkheid van de Italiaanse wateren en het landschap de inspiratiebron.

Het programma wordt voortgezet in een ander fraai vormgegeven deel van Milaan, in Porta Venezia. Hier vindt een uniek bezoek plaats aan het exclusieve Giorgetti Atelier. Giorgetti, het internationaal befaamde Italiaanse houtbewerkingsbedrijf, staat bekend om zijn meubels en unieke designstukken. Op deze prestigieuze locatie worden de dashboard-sierdelen van de Quattroporte getoond. Giorgetti laat de centrale rol die hout speelt in Maserati-componenten zien. en er wordt getoond hoe de mechanische processen die als eerste worden uitgevoerd worden gevolgd door handmatige processen. Bijvoorbeeld bij het snijden van hout, het bewerken en het vormgeven in drie van de twaalf Giorgetti houtvarianten: essenhout, walnotenhout en esdoornhout.

De volgende bestemming bevindt zich in de meest exclusieve wijk van Milaan, de ‘Quadrilatero della Moda’. Maserati heeft een sterke band met stijl en werkt samen met de in de via Pietro Verri gevestigde Concept Store van Alcantara, een bedrijf dat werd opgericht in 1972 en dat een hoofdvertegenwoordiger is van het Italiaanse fabricage-vakmanschap. Alcantara is een zeer innovatief materiaal dat een ongeëvenaarde combinatie biedt van zintuiglijke, esthetische en functionele aspecten. Alcantara is buitengewoon veelzijdig en het wordt gekozen door topmerken uit verschillende branches, van mode tot accessoires voor automodellen alsmede woninginterieurs en elektronica. Om die reden is een expositie te zien die is toegewijd aan Maserati, waarbij het unieke karakter van de toepassingen wordt onderstreept.

 

Tot slot doet de ‘Maserati Crafting Italian Experiences’ de Ermenegildo Zegna Boutique aan de Via Montenapoleone 27/E aan. Daar tonen Maserati en diens partner Ermenegildo Zegna, toonaangevend op het gebied van luxueuze mannenkleding, de nieuwe Maserati Capsule Collection voor voorjaar-zomer 2019. Er is een verfijnde selectie van lederwaren, reisoutfits en elegante accessoires te zien. Het zijn indrukwekkende voorbeelden van vakmanschap, van twee iconische Made in Italy-merken. Tijdens de recente Autosalon van Genève presenteerden Maserati en Ermenegildo Zegna PELLETESSUTA, een speciaal gewoven nappaleder, het product van pionierend onderzoek van Zegna dat heeft geleid tot een exquise, innovatieve, lichtgewicht, bijzonder veelzijdige en zachte stof die perfect geschikt is voor de meest uiteenlopende producten, van woningaccessoires tot multimedia-accessoires.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief