McLaren 570GT beleeft Nederlandse première op bijzondere autobeurs in Amsterdam

Een nieuw auto-evenement dat alles in zich heeft om in één adem genoemd te gaan worden met de bekendste klassiekerbeurzen van Europa: dat is Capital Cars & Classics, een auto-evenement in de bijzondere Kromhouthal in Amsterdam.

LOUWMAN EXCLUSIVE STEELT SHOW OP CAPITAL CARS & CLASSICS

Een nieuw auto-evenement dat alles in zich heeft om in één adem genoemd te gaan worden met de bekendste klassiekerbeurzen van Europa: dat is Capital Cars & Classics, een auto-evenement in de bijzondere Kromhouthal in Amsterdam. Vanzelfsprekend ontbreekt Louwman Exclusive niet op dit feest, dat voor het eerst gehouden wordt, en neemt zelfs een nationale primeur mee. De nieuwe McLaren 570GT, die recent gepresenteerd werd, is op 23 en 24 april aanstaande van heel dichtbij te bekijken.

Het is voor het eerst dat de McLaren 570GT buiten een grote autotentoonstelling te zien is. De nieuwste aanwinst in de Sports Series van McLaren debuteerde begin maart op de autotentoonstelling van Genève en zal pas eind dit jaar in de showroom staan bij de enige McLaren-dealer die Nederland rijk is: Louwman Exclusive in Utrecht. De 570GT valt op door zijn met fraai leder afgewerkte Touring Deck direct achter de voorstoelen. Deze, met een zijwaarts openend en glazen kofferdeksel afgedekte bagageruimte biedt plaats aan 220 liter bagage. Samen met 150 liter opbergruimte voorin maakt dit van de 570GT de meest praktische en dagelijks bruikbare McLaren tot nu toe. Louwman Exclusive heeft de eerste orders al geschreven voor de 570GT, die in Nederland 250.200 euro kost.

Kromhouthal

Het decor voor deze Nederlandse première van de 570GT is de Kromhouthal in Amsterdam, waar op 23 en 24 april aanstaande Capital Cars & Classics plaatsheeft. Een nieuw, kleinschalig evenement waar vraag en aanbod van klassieke auto’s en hun moderne equivalenten samenkomen, aangevuld met bijpassende lifestyleproducten en -reizen en hoogwaardige catering.

Countach

Op de stand van Louwman Exclusive stelen niet alleen de McLaren 570GT en de geliefde 650 Spider de show, ook zijn er enkele legendarische supercars te zien. Denk aan de Lamborghini Diablo uit de jaren negentig en de bijna buitenaardse Countach die op posterformaat veel jongenskamers in de jaren zeventig en tachtig sierde. Toegankelijker, maar minstens zo bijzonder is de Alfa Romeo SZ en voor liefhebbers van recentere Italiaanse bolides neemt Louwman Exclusive de Ferrari 458 Niki Lauda en de 458 Aperta mee naar Amsterdam.

Morgan

Naast brute kracht en Italiaanse schoonheid zijn ook Engelse stijl en passie vertegenwoordigd. De Morgan ARP4 bijvoorbeeld, een auto waarbij niet te zien is of het nu om een klassieker of moderne sportwagen gaat. Hij stamt af van de 65 jaar geleden voor het eerst in productie genomen Morgan +4,maar is overgoten met een autosportsausje. Morgan bouwt slechts 50 exemplaren om ze stuk voor stuk te laten tunen door Morgan’s ervaren AR Motorsport-technici. Louwman Exclusive heeft twee exemplaren, uit die serie van 50, weten te bemachtigen. Een daarvan, een dieprode, komt naar de Kromhouthal.

Soundtrack

Er is meer fraais van het Engelse merk in Amsterdam te bezichtigen. Ook de Morgan 3 Wheeler en de Morgan Aero8 geven acte de présence. Laatstgenoemde is misschien wel het meest bijzondere en in elk geval het meest gestroomlijnde model van de fabrikant uit Malvern. Voor de aandrijving van deze hypermoderne Morgan zorgt een krachtige V8 met een fantastische soundtrack en bloedstollende prestaties. De topsnelheid ligt op 273 km/h, de sprinttijd van 0 naar 100 km/h kost slechts 4,5 seconden. Met deze cijfers weet de Aero8 menig volbloed sportwagen het leven behoorlijk zuur te maken.

Een klein voorbehoud aangaande al het schoons van Louwman Exclusive is overigens wel op zijn plaats: omdat een deel van de genoemde auto’s te koop staat in de showroom langs de A2, zou het natuurlijk zo maar kunnen dat een van die exclusieve automobielen niet naar de Kromhouthal afreist, maar onderweg is naar een nieuwe eigenaar. Honderd procent zeker is in elk geval dat de nieuwe 570GT van de partij is. Die auto is immers pas eind dit jaar te koop in Nederland.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief