McLaren 720S klaar voor de overwinning op het circuit

Vanaf nu is ook voor de McLaren 720S het optionele Track Pack leverbaar, een pakket opties waarmee de Britse supercar nog meer gericht is op maximale prestaties op het circuit. De al zeer indrukwekkende capaciteiten van de 720S zijn nu nog breder inzetbaar door ook in het hart van McLaren's modellenprogramma, de Super Series, deze optie aan te bieden. Immers, voor de Sports Series was het Track Pack al leverbaar en een op de tien kopers van een 570S blijkt voor deze optie te kiezen.

GT3

De introductie van het Track pack voor de McLaren 720S valt gelijk met het moment dat de nieuwe 720S GT3 raceauto het volgende stadium van zijn ontwikkeling bereikt. Momenteel wordt er intensief getest door heel Europa: afgelopen week nog op het circuit van Brno in Tsjechië waar beide auto’s een aantal testrondes reden. Tot nu toe is er door de McLaren Automotive Customer Racing-afdeling getest op zes Europese circuits en hebben tien verschillende coureurs ervaring opgedaan in de auto. Het merendeel van de circuitkilometers is afgelegd door fabrieksrijders van McLaren Automotive, maar ook enkele amateurcoureurs hebben al achter het stuur plaatsgenomen om hun waardevolle feedback te kunnen terugkoppelen aan het ontwikkelingsteam. Een combinatie van verschillende afstellingen en voldoende rijtijden de baan maken dat de evaluatie van het vermogen van de GT3-auto inmiddels is voltooid.

Track Pack

Het Track Pack dat vanaf nu als optie leverbaar is voor de straatlegale 720S bestaat uit een aantal visuele en functionele upgrades die gezamenlijk een gewichtsbesparing van 24 kilo opleveren. De basis is een McLaren 720S met Performance-specificaties, die al opvalt door zijn luchtinlaten op het dak en de achterschermen, koolstofvezel spiegelbehuizingen en sfeerverlichting in de motorruimte. Het Track pack voegt daar superlichtgewicht 10-spaaks gesmede aluminium wielen aan toe, een actieve achterspoiler van zichtbaar koolstofvezel met afwerking in MSO Defined Gloss Finish en een sportuitlaat.
Binnen in de druppelvormige cabine, die een perfect zicht op het circuit biedt, vallen de lichtgewicht, koolstofvezel racestoelen die het lichaam geheel omvatten en leverbaar zijn in twee maten direct op. Achter het stuur bevinden zich de MSO Defined Satin Visual koolstofvezel schakelflippers en het stuur zelf is bekleed met zwart Alcantara®, wat niet alleen een racy uitstraling heeft maar ook maximale grip op het stuurwiel garandeert. Een aluminium balk achter de stoelen vormt het bevestigingspunt voor de zespunts racegordels voor bestuurder en passagier.

Prestaties

Hoewel de auto ontwikkeld is om zowel op de openbare weg als op het circuit te excelleren, is het Track Pack vooral gericht op dat laatste en dat betekent een speciale Track-modus als onderdeel van de te kiezen rij-instellingen en een lichtgewicht, maar onvoorstelbaar sterke en stijve Monocage II-body als basis van de auto. McLaren’s vermaarde 720 pk sterke twinturbo 4.0 liter V8-motor maakt een acceleratie van 0 tot 200 km/u in 7,8 seconden mogelijk, waarbij de actieve Proactive Chassis Control II-wielophanging en koolstof-keramische schijfremmen zorgen voor de juiste wegligging en voldoende remvermogen.

McLaren Track Telemetry

Bestuurders van de McLaren 720S met Track Pack kunnen hun verrichtingen op het circuit analyseren dankzij het McLaren Track Telemetry (MTT)-systeem. Drie ingebouwde videocamera’s en geavanceerde software voor dataregistratie maken het mogelijk om ritten te analyseren en zo vast te leggen op welke punten nog kansen liggen. Diverse data, zoals rondetijden, intervallen en vergelijkingen, maar ook beeld van de lijn in bochten en te vroege of te late rempunten, is realtime beschikbaar voor de bestuurder.

De McLaren 720S Coupé Performance kost in Nederland € 324.420,- incl. btw/bpm. Het optionele Track Pack voegt € 36.320,- aan die prijs toe en dat is aanmerkelijk minder dan wanneer alle opties uit het pakket los besteld worden. Het Track Pack is per direct te bestellen en de levering zal in 2019 zijn. De vanafprijs van een standaard McLaren 720S Coupé bedraagt € 312.000,- incl. btw/bpm.

De McLaren 720S GT3 is eveneens vanaf begin 2019 beschikbaar en kost 440.000,- Engelse pond af fabriek, excl. belastingen. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief