McLaren 720S Spider by MSO brengt kleurrijke aerodynamische elegantie naar internationale autotentoonstelling van Genève 2019

Sinds de eerste rij-impressies is de belangstelling van kopers voor de McLaren 720S Spider tot nieuwe hoogte gegroeid. Tegen de achtergrond van de Geneva International Motor Show 2019 presenteert McLaren Special Operations (MSO) een letterlijk unieke nieuwe auto. De 720S Spider by MSO Bespoke is een handgemaakt kunstwerk en een toonbeeld van onderkoelde artistieke finesse.

De McLaren 720S Spider by MSO is een visueel eerbetoon aan de geavanceerde aerodynamica van deze nieuwe Super Series convertible. Het sensationele lakwerk accentueert de ontwerpelementen die bijdragen aan de optimale luchtgeleiding. Elk afzonderlijke aero-accent is uitgevoerd in een harmonieuze mix van drie MSO lakkleuren. Dit zijn Cerulean Blue, Burton Blue – bekend van de McLaren 720S GT3 – en Abyss Black. De innovatieve tri-tone laktechniek is bekend van de McLaren 720S Velocity by MSO die twee jaar geleden in Genève werd getoond. Voor deze Coupé koos MSO voor twee tinten rood die passen bij de agressieve lijnen van het gesloten model. Voor de nieuwe 720S Spider heeft MSO Bespoke de keuze laten vallen op een subtieler en artistieker kleurschema.

“Innovatieve aerodynamica is een integraal onderdeel van de 720S Spider. De lakkleuren accentueren de componenten die bijdragen aan een optimale luchtstroom. Op deze manier laat de lak letterlijk zien hoe de auto ‘ademt’. In deze 720S Spider komen kunst en wetenschap op kunstzinnige wijze bij elkaar.”
Darryl Scriven, MSO Chief Designer, McLaren Automotive

Met het aanbrengen van het tri-tone lakwerk zijn de gespecialiseerde vakmensen van MSO meer dan 260 uur bezig geweest. Elk afzonderlijke carrosseriedeel is voorzien van een lakkleur die de luchtstroom over de 720S Spider visualiseert. Componenten die zijn afgewerkt met tri-tone lak zijn onder meer de frontsplitter, de luchtinlaten, de zijpanelen, de onderkanten van de portieren en de onderste luchtinlaten. Ook de buitenspiegels, de achterbumper en de onderkant van de actieve achterspoiler dragen de opvallende tint.

De kleuraccenten steken fraai af tegen de Meteorite Grey basiskleur. Deze kleur is de nieuwste toevoeging aan het exterieurkleurenpalet van MSO Bespoke en speciaal als basis voor dit designthema. De tienspaaks gesmede Super Lightweight-velgen zijn uitgevoerd in MSO Bespoke Abyss Black hoogglans lak. De remklauwen zijn gelakt in MSO Bespoke Burton Blue.

MSO Defined maakt deze unieke McLaren nog unieker. Een speciale toevoeging is de Tonneau Cover uitgevoerd in Gloss Carbon Fibre. Dit complexe onderdeel is ontwikkeld voor de 720S Spider en gemaakt van koolstofvezel. Hierdoor gaat de voorpartij optisch vrijwel naadloos over in de achterpartij. Andere in koolstofvezel uitgevoerde onderdelen zijn de diffuser en de b-stijlen. Naast een sportuitlaatsysteem is de 720S Spider by MSO Bespoke uitgerust met het Stealth Pack, wat staat voor een subtiele donkere afwerking voor de uitlaten, het luchtremmechanisme, de raamomlijstingen en het afdekpaneel van de olievuldop. De inklapbare hardtop heeft elektrochromatisch glas.
Ook in het interieur van deze 720S Spider is de hand van MSO Bespoke direct zichtbaar. Het interieur is bekleed met een combinatie van Burton Blue Alcantara® en Jet Black leder dat speciaal voor deze toepassing is ontwikkeld. Alle primaire en secundaire componenten zijn van koolstofvezel. Visual Carbon Fibre is een bijzondere fabrieksoptie waarbij de Monocage II-S, de sterke en stijve lichtgewicht ‘ruggengraat’ van elke 720S Spider, is voorzien van een doorzichtige hoogglans laklaag waardoor de koolstofvezelstructuur duidelijk zichtbaar is.

Andere MSO Bespoke opties waarmee deze 720S Spider zijn stijlvolle en verfijnde kwaliteiten aan de wereld toont, zijn hoogglans koolstofvezel rugschalen voor de sportstoelen en MSO Bespoke opschriften op gaspedaal, vloermatten en hoofdsteunen. Het MSO-opschrift op de hoofdsteunen is – nieuw – in reliëf aangebracht. Uiteraard ontbreekt een MSO Bespoke-plaquette niet. Zelfs de sleutel heeft een MSO Bespoke-behandeling ondergaan, met een elektroform afwerking en dezelfde tri-tone kleurstelling als het exterieur. Samen met andere uitrustingsdetails toont deze auto zijn brede talenten: het is een luxueuze Grand Tourer en een hartslagverhogende circuitauto in één.
“Met de 720S Spider by MSO laten we zien dat ons nieuwste Sports Series model een verfijnde en stijlvolle auto is. De toevoegingen complementeren het prestatieniveau en het uitzonderlijke karakter van de 720S Spider. Op deze manier tonen we niet alleen het brede en diverse vakmanschap van MSO. We bewijzen dat MSO het karakter van een McLaren op een subtiele manier kan wijzigen, en dat we doorlopend bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe technieken waarmee wij onze klanten kunnen geven wat ze wensen.”
Ansar Ali, Managing Director, McLaren Special Operations

Sinds de lancering op de Geneva Motor Show in 2017 is de McLaren 720S Coupé niet alleen bekroond vanwege het puristische en sculpturale design. Ook de innovatieve aerodynamica wordt geroemd vanwege bijzondere details zoals oogkasvormige luchtinlaten en tweevlaks portieren die de rijwind naar de zijdelings gepositioneerde radiateurs leiden.

De 720S Spider combineert de uitmuntende aerodynamische prestaties van de Coupé met een inklapbare hardtop en glazen dakdragers. Door het lage gewicht, Proactive Chassis Control II en de 720 pk sterke 4,0-liter twinturbo V8 is het model een hoogtepunt in de historie van McLaren. De maatwerkopties van MSO zorgen voor een bijpassende visuele uitstraling.

In Nederland vertegenwoordigt Louwman Exclusive het merk McLaren. Ook Nederlandse klanten kunnen hun dromen uit laten komen met de maatwerkmogelijkheden van MSO Bespoke en MSO Defined. Het team van Louwman Exclusive heeft alle ingrediënten om elke McLaren nog specialer te maken.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief