McLaren Automotive kondigt opvallend nieuw Ultimate Series-model aan op concours Pebble Beach

Een geheel nieuwe Ultimate Series McLaren-supercar, gericht op de opwinding van puur rijden met open dak, wordt vanavond aangekondigd door McLaren CEO Mike Flewitt tijdens een klantenbijeenkomst op het concours van Pebble Beach.

Het tot nu toe niet nader genoemde model is een open roadster met twee zitplaatsen en geldt als het meest recente aanbod van supercars in de Ultimate-serie, waar het model zich in goed gezelschap zal bevinden tussen de P1TM, Senna en Speedtail.

Gebouwd in een beperkte oplage van 399 stuks, zal de roadster verschillen van de McLaren Senna die gezien moet worden als de ultieme, straatlegale raceauto en van de high-speed aerodynamische efficiëntie van de Speedtail. Het nieuwe model is gericht op maximaal rijplezier op de openbare weg in combinatie met een ongeëvenaard contact van de inzittenden met de buitenwereld.

Klassieke roadster-verhoudingen, elegante vloeiende lijnen en lage vleugeldeuren moeten leiden tot het unieke doel om een spannende straatauto neer te zetten die volledig is gericht op de liefde voor het rijden.

Hoewel meer ontworpen voor de weg dan het circuit, maakt het nieuwe model gebruik van de van McLaren inmiddels bekende koolstofvezelconstructie, waardoor het de lichtste auto ooit wordt, geproduceerd door McLaren Automotive. Het model zal worden aangedreven door een versie van de V8-motor met dubbele turbo die momenteel wordt gebruikt in de McLaren Senna. Adembenemende prestaties zijn zo gegarandeerd.

“Bij McLaren Automotive verleggen we consequent de grenzen om de puurste en meest boeiende rijervaring te bieden, zowel op de weg als op het circuit. Onze twee huidige auto’s uit de Ultimate Series, de Senna en de Speedtail, bieden unieke en verschillende rijervaringen. Nu zal deze nieuwe toevoeging aan de Ultimate Series, een open cockpit roadster, rijplezier naar een nieuw niveau tillen.”
Mike Flewitt, CEO, McLaren Automotive

Eind 2020 komt het nieuwe Ultimate Series-model waarschijnlijk op de markt. Hij zal zich tussen de huidige McLaren Senna (£ 750.000) en Speedtail (£ 2,1 miljoen) bevinden. Het bedrijf zal komend weekend tijdens het concours van Pebble Beach inzicht krijgen in de belangstelling voor het model van bestaande klanten.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief