McLaren bevestigt komst driezits hypercar

McLaren Special Operations (MSO), de afdeling van McLaren Automotive die zich bezighoudt met maatwerk voor klanten, geeft de eerste details vrij van de nieuwe 'Hyper-GT' die de meest exclusieve en luxe McLaren voor de openbare weg zal zijn tot nu toe.

McLaren Special Operations (MSO), de afdeling van McLaren Automotive die zich bezighoudt met maatwerk voor klanten, geeft de eerste details vrij van de nieuwe ‘Hyper-GT’ die de meest exclusieve en luxe McLaren voor de openbare weg zal zijn tot nu toe. De ontwikkeling van de auto met codenaam BP23, wat staat voor Bespoke Project 2 met drie zitplaatsen, is toevertrouwd aan MSO. De productie blijft beperkt tot 106 exemplaren, die allemaal reeds bij voorinschrijving zijn verkocht.  Ook Louwman Exclusive, de enige McLaren-dealer van Nederland, heeft de hand weten te leggen op een BP23.

VERFIJND

Mike Flewitt, CEO van McLaren Automotive, licht het project toe: “De unieke layout van drie zitplaatsen met een centrale plaats voor de bestuurder heeft de BP23 overgenomen van de iconische McLaren F1. Eromheen komt een gestroomlijnde, koolstofvezel carrosserie die zeer elegant oogt en herkenbaar is als McLaren door het ‘shrink-wrapped’ ontwerp. We noemen de BP23 een Hyper-GT omdat de auto wordt ontworpen voor lange afstanden, maar wel met het prestatieniveau en rijplezier wat van een McLaren is te verwachten. De hybride aandrijflijn maakt van de auto een van de krachtigste McLarens tot nu toe, maar de auto biedt tegelijkertijd het hoogst mogelijke niveau van verfijning om langere reizen met drie personen aan boord tot een bijzondere ervaring te maken.”

UNIEK

Het ontwerpen van de auto is gestart waarbij de ambitie is om de eerste exemplaren begin 2019 af te leveren. De productie is beperkt tot 106 exemplaren, exact evenveel als het aantal gebouwde McLaren F1’s. Toekomstige eigenaren worden door MSO nauw betrokken bij het bouwproces om hun eigen, persoonlijke BP23 te creëren. Kleur, interieurafwerking en persoonlijke details maken elke auto uniek.

VLEUGELDEUREN

Uniek is ook de aard van het project: alle schakelapparatuur is speciaal ontworpen en met de hoogste precisie gemaakt voor de auto. Net zoals de McLaren F1 en alle straat- en circuitauto’s van McLaren heeft de auto de kenmerkende driedimensionale vleugeldeuren. Bij de BP23 echter zullen de deuren voor het eerst bekrachtigd zijn en loopt de deuropening door in het dak.

Meer details van de specificaties zullen in aanloop naar de introductiedatum bekend gemaakt worden.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief