McLaren maakt naam nieuwe hypercar bekend: Speedtail

McLaren Automotive heeft de 106 gelukkigen die een exemplaar gereserveerd hebben laten weten dat de auto die tot nu toe als BP23 bekend stond de naam Speedtail krijgt.

De eerste Hyper-GT ter wereld en het volgende model in McLaren’s Ultimate Series zal een topsnelheid hebben die hoger is dan alle McLaren’s tot nu toe, en zelfs meer dan de 391 km/u (243 mph) van de legendarische McLaren F1 straatauto. Het design, waarvan enkele schetsen zijn vrijgegeven, is vloeiend en gestroomlijnd en er wordt maximaal gebruik gemaakt van bijzondere materialen die ongelimiteerde mogelijkheden bieden voor aanpassingen door McLaren Special Operations (MSO).

Het nieuws over de McLaren Speedtail sluit aan bij de aankondiging van McLaren Automotive-ceo Mike Flewitt, die op de internationale autotentoonstelling van Genève meldde dat de publieksonthulling van de McLaren Speedtail nog dit jaar zou plaatsvinden. De 106 kopers van de auto worden als eerste uitgenodigd om te komen kijken.

De nieuwste aanvulling op de McLaren Ultimate Series zal zowel de snelste (in rechte lijn) als de meest luxe McLaren ooit zijn. De driepersoons opstelling van de cockpit met centrale positie voor de bestuurder, zoals in de McLaren F1, en de benzine-hybride aandrijflijn maken van de McLaren Speedtail de ultieme mix van extreme prestaties en sportieve luxe die zijn status als de ultieme straatlegale McLaren onderstrepen.

De gehele productie van de McLaren Speedtail was al gereserveerd voordat de komst van de auto officieel werd aangekondigd in november 2016. De productie start naar verwachting eind volgend jaar, waarbij elk exemplaar van de McLaren Speedtail naar wens van de eigenaar wordt aangepast door McLaren Special Operations (MSO), de afdeling van McLaren Automotive die verantwoordelijk is voor het realiseren van speciale klantwensen.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief