McLaren neemt Kenny Brack in dienst als Chief Test Driver

McLaren Automotive is verheugd te melden dat voormalig professioneel coureur Kenny Brack in dienst komt bij de Britse bouwer van luxe sportwagens en supercars als Chief Test Driver. Brack (52) heeft 35 jaar ervaring in motorsport en was onder andere coureur in de IndyCar, CART, F3000 en rallyklassen en testrijder in Formule 1 en NASCAR. Hij wordt verantwoordelijk voor de aansturing van de dynamische ontwikkeling en perfectionering van alle straatauto's van McLaren. Brack rapporteert aan dr. Jens Ludmann, Chief Operating Officer van McLaren Automotive.

“Het aannemen van Kenny Brack als onze nieuwe Chief Test Driver is een gouden zet van McLaren Automotive en past perfect bij onze strategie om de nieuwe generatie luxe sportwagens en supercars de dynamische perfectie mee te geven waar McLaren om bekend staat,” zegt dr. Ludmann. “Kenny’s staat van dienst als eersteklas coureur, een rol waarin hij onder andere de IndyCar Championship en de Indianapolis 500 won – spreekt voor zich, maar ik ben van mening dat zijn talent als testcoureur zo mogelijk nog indrukwekkender is en dat maakt van hem de ideale persoon om het team dat bepaalt hoe McLarens rijden te gaan aansturen.”

Al eerder werkte Brack samen met het technische team van McLaren als driver consultant. Hij droeg bij aan de dynamische ontwikkeling van zowel de McLaren 720S als de McLaren Senna en is bovendien al betrokken bij enkele nieuwe, nog te introduceren modellen.

Kenny Brack: “Het is een voorrecht om werk te mogen doen wat eigenlijk je passie is, grenzen te doorbreken en te werken met zo’n ervaren en toegewijd team als dat van McLaren Automotive. Zelf wil ik altijd winnen en resultaten bereiken: om dat te doen zoek ik mijn eigen grenzen op en die van een auto op het circuit, waarbij beide voorspelbaar en consistent moeten zijn. Dat zijn de fundamentele eigenschappen voor een straatauto om zowel veilig als opwindend te zijn en beide eigenschappen zijn dan ook terug te vinden in zowel de McLaren 720S als de McLaren Senna.”

Kenny Brack gaat aan het werk vanuit het hoofdkantoor van McLaren in Woking, Surrey, Verenigd Koninkrijk. Daar vandaan coördineert hij de activiteiten van Gareth Howell, testrijder van McLaren, en het dynamische ontwikkelingsteam van McLaren. Brack zal uiteraard ook veel tijd besteden achter het stuur van een McLaren op de vele testfaciliteiten die het merk gebruikt. Veel daarvan kent Brack al, zoals de Nürburgring Nordschleife. Daar zette hij immers in 2017 een nieuw ronderecord neer voor straatauto’s: 6 minuten en 43,22 seconden, in een McLaren P1™ LM.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief