McLaren Speedtail klaar voor de start

McLaren Automotive, de Britse fabrikant van luxe sportwagens, supercars en nu ook een hyper-GT, zal op vrijdag 26 oktober om 14.00 uur de verbluffende, gestroomlijnde koets van de McLaren Speedtail laten zien en daarnaast een aantal van de technische details onthullen.

De 106 kopers die hun Speedtail, het volgende hoofdstuk in McLaren’s Ultimate Series-boek, hebben gereserveerd, zien de auto binnenkort al op een besloten evenement in Londen. Nog veel meer mensen krijgen de kans kennis te maken met McLaren’s eerste hyper-GT via de online onthulling op cars.mclaren.com, waar McLaren op dat moment ook de topsnelheid bekendmaakt die hoger zal zijn dan alle andere auto’s die het merk tot nu toe bouwde. Ook het geavanceerde, prachtig afgewerkte interieur met centrale bestuurderspositie zal worden getoond. De McLaren Speedtail is de eerste van de 18 nieuwe modellen en afgeleiden daarvan die McLaren aankondigde in het Track25 businessplan.

De McLaren Speedtail is een unieke mix van vakmanschap, innovatie op het gebied van materiaalgebruik en verregaande personalisatie. Hij heeft de papieren om de topsnelheid van de legendarische McLaren F1 straatauto te passeren, wat neerkomt op 391 km/u (243 mph) of meer. Dit dankzij een hybride aandrijflijn bestaande uit een benzine- en elektromotor met meer dan 1.000 pk aan vermogen. Het ontwerp van de auto is futuristisch, gestroomlijnd en er zijn bijzondere nieuwe materialen toegepast waardoor de mogelijkheden tot personalisatie en speciale aanpassingen door McLaren Special Operations (MSO) vrijwel ongelimiteerd zijn.

Alle 106 aangekondigde exemplaren van de McLaren Speedtail waren al gereserveerd voor het project, dat onder de naam BP23 werd gestart, officieel werd aangekondigd in november 2016. De productie start eind volgend jaar. Elke McLaren Speedtail wordt naar de persoonlijke wensen en smaak van de nieuwe eigenaar aangepast door McLaren Special Operations (MSO), de afdeling van McLaren Automotive die verantwoordelijk is voor maatwerk.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief