Morgan bouwt tweeduizendste ‘nieuwe’ 3 Wheeler

Morgan Motor Company, het meer dan honderd jaar oude en meest eigenwijze automerk ter wereld, heeft onlangs de tweeduizendste 3 Wheeler geproduceerd. Dit model, dat in 2012 opnieuw werd geïntroduceerd als hommage aan de beginjaren van het merk, beleefde een succesvolle comeback. Louwman Exclusive in Utrecht, importeur en dealer van Morgan in Nederland, mocht de zeer speciale 3 Wheeler afleveren aan een Nederlandse klant met een bijzonder verhaal.

Juist deze Morgan 3 Wheeler werd de Nederlander niet zomaar gegund. Vorig jaar al wist deze liefhebber van het legendarische Britse merk zijn hand te leggen op 3 Wheeler nummer 1.000, die de Morgan Motor Company in 2014 produceerde. Nog voor hij de auto goed en wel had geregistreerd, sloeg het noodlot toe en ging de auto verloren bij een brand. De schade bleek dermate ernstig dat de 3 Wheeler niet meer te herstellen was, tot groot verdriet van de kersverse eigenaar. Na diverse contacten met de Morgan-fabriek en Louwman Exclusive werd besloten de pechvogel opnieuw een jubileummodel te gunnen, in dit geval 3 Wheeler nummer 2.000. Qua uitvoering heeft de auto verwijzingen naar zijn voorganger, maar door zijn matzilveren kleur en speciale striping is ook deze 3 Wheeler zoals elke Morgan uniek.

Snelheidsbeleving

De Morgan 3 Wheeler, een echte ‘cyclecar’, wordt na een productiestop van zo’n 60 jaar inmiddels al weer 6 jaar door Morgan Motor Company gebouwd. Het is een pure, nergens mee te vergelijken tweezitter, voorzien van een tweeliter V-twin motorfietsblok. Door het lage gewicht van slechts 525 kg sprint de Morgan binnen 6 seconden van 0 naar 100 km/u en wordt een topsnelheid bereikt van bijna 200 km/u. Door de lage zitpositie en de kleine ‘voorruitjes’ is de snelheidsbeleving enorm. In Nederland kent Morgan een grote schare liefhebbers en rijden er naar schatting zo’n vijftig 3 Wheelers rond.

Wens

Elke Morgan is volledig naar klantwens te bestellen, waardoor geen twee exemplaren hetzelfde zijn. Louwman Exclusive in Utrecht heeft bovendien de kennis en kunde in huis om bestaande Morgans perfect te onderhouden en naar wens van de eigenaar aan te passen en te voorzien van upgrades.

De Morgan 3 Wheeler is leverbaar vanaf € 63.500,- rijklaar inclusief BTW en BPM.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief