Morgan kondigt met 3 Wheeler P101 Limited Edition einde aan van iconisch model

Met de presentatie van de gelimiteerde 3 Wheeler P101 kondigt de Morgan Motor Company het einde aan van de productie van de iconische 3 Wheeler. Het model, sinds 2011 in zijn huidige vorm op de markt, zal in 2021 voor het laatst gebouwd worden aangezien de typegoedkeuring van de S&S V-twin-motor dan verloopt. Louwman Exclusive in Utrecht, importeur en dealer van Morgan in Nederland, heeft naast twee P101's nog enkele nieuwe 3 Wheelers ingekocht, dus liefhebbers kunnen nog hun slag slaan maar moeten er snel bij zijn.

P101 staat voor Project 101, de interne naam van de wedergeboorte van de 3 Wheeler, inmiddels ruim tien jaar geleden. De 33 exemplaren van de P101 zijn ontworpen door Morgans eigen Design and Engineering-afdeling met in het achterhoofd het succes van het model door de jaren heen en het naderend einde van de productie.

Succes

De huidige 3 Wheeler is een van Morgans succesvolste modellen uit de historie van het merk. Er zijn er meer dan 2.500 gebouwd sinds 2011. Het model is geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld, waaronder Nederland. De waardering voor de iconische 3 Wheeler is enorm, net als het aantal liefhebbers dat bijzondere roadtrips maakte met de Morgan en daarmee liet zien dat avontuur beleven met auto’s iets is dat nog lang niet ten einde komt.

Historisch

Het doelmatige uiterlijk van de 3 Wheeler P101 herbergt een aantal unieke componenten en speciale details, grotendeels geïnspireerd op het kenmerkende ontwerp van Morgans driewielige auto. Zo beschikt de auto over een tonneaucover die de helft van de cabine afdekt, zoals door Morgan ook al eens is gebruikt op de EV3 Concept uit 2016. De lichtgewicht tonneaucover is ontworpen voor gebruik wanneer alleen de bestuurder in de auto zit en dekt de zitplaats van de bijrijder aerodynamisch af. Diverse details op de P101 verwijzen door middel van vorm, materiaal of kleurgebruik naar historische designelementen van de 3 Wheeler.

Trots

Wouter Dekker, Brand Manager Morgan van Louwman Exclusive in Utrecht, is blij dat er twee 3 Wheeler P101’s naar Nederland komen: “De 3 Wheeler is voor de Morgan Motor Company één van de succesvolste modellen ooit geweest. In nog geen tien jaar zijn er ruim 2.500 stuks gebouwd, en dat voor een fabrikant die gemiddeld zo’n 800 auto’s per jaar bouwt. Dat er van de tot 33 exemplaren gelimiteerde P101 twee naar Nederland komen zegt ook wel iets over de populariteit van het model en het merk Morgan in Nederland, dus daar ben ik trots op: de legendarische 3 Wheeler kent een grote schare liefhebbers en een actieve club.”

Laatste kans

“Om die reden hebben we bij Louwman Exclusive naast de P101 The Belly Tank en The Race Car enkele nieuwe 3 Wheelers ingekocht toen duidelijk werd dat er een mogelijk einde in zicht kwam. Voor liefhebbers die altijd al van plan waren om nog eens een nieuwe 3 Wheeler te willen kopen, is er nog een kans, maar wel echt de allerlaatste.”

De prijs van de 3 Wheeler P101 in Nederland is nog niet bekend. Louwman Exclusive verwacht beide exemplaren nog dit jaar in de showroom te verwelkomen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief