Morgan Plus 8 van 33 jaar oud rijdt na restauratie Louwman Exclusive beter dan nieuw

Ruim tachtig jaar nadat het Britse sportwagenmerk Morgan begon met de bouw van de 4/4 is het merk populairder dan ooit in Nederland. Een grote groep liefhebbers koestert een oude Morgan, racet met een lichtgewicht circuitauto of geniet van een volledig gepersonaliseerde, moderne Morgan.

Utrecht – Ruim tachtig jaar nadat het Britse sportwagenmerk Morgan begon met de bouw van de 4/4 is het merk populairder dan ooit in Nederland. Een grote groep liefhebbers koestert een oude Morgan, racet met een lichtgewicht circuitauto of geniet van een volledig gepersonaliseerde, moderne Morgan. Het unieke model, dat in tachtig jaar vanbuiten amper veranderde, maar onderhuids is aangepast, biedt liefhebbers onbegrensde mogelijkheden op elk gebied. Louwman Exclusive in Utrecht bracht met die gedachte een groene Plus8 uit 1984 die wel wat liefde kon gebruiken weer terug in nieuwstaat – sterker nog, de in Morgan Sport Orange uitgevoerde tweezitter rijdt en voelt misschien wel beter dan nieuw.

Van een in klassiek British Racing Green uitgevoerde Morgan 4/4 1.6i met chromen spaakwielen en een houten Moto-Lita stuurwiel tot een nieuwe, in Speed Silver metallic gespoten Plus8 met 18 inch Speedster wielen en een dikke V8 onder de motorkap: een Morgan kent vele karakters. Net als in de rest van de wereld groeit in Nederland de groep liefhebbers nog steeds, merkt Louwman Exclusive in Utrecht, officieel sales- en servicepartner van Morgan in Nederland.

Individuele wensen
Naast onderhoud, reparatie en verkoop van nieuwe en gebruikte Morgans verzorgt Louwman Exclusive ook speciale, individuele wensen van eigenaren van een Morgan. Want hoewel aan de carrosserie van een Morgan alleen door een geoefend oog is te zien of het om een vier of veertig jaar oude auto gaat, kan de techniek onderhuids geheel worden aangepast aan de wensen van deze tijd. Iets wat steeds meer Morgan-eigenaren laten doen, bijvoorbeeld om deel te kunnen nemen aan klassiekerrally’s of historische races op het circuit.

Restauratie
Wouter Dekker, Brand Manager Morgan bij Louwman Exclusive in Utrecht, licht toe: “Om te kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is met een Morgan, hadden we al langer het idee een oudere Morgan te voorzien van moderne updates, zonder het klassieke karakter van de auto aan te passen. Toen we onlangs een donkergroene Plus8 uit 1984 inruilden, die wel wat liefde kon gebruiken na 33 jaar intensief gebruik, was dat de perfecte gelegenheid. Simon Verhoeven, één van onze toegewijde Morgan-monteurs, maakte een plan om de auto te voorzien van een aantal spectaculaire technische updates. Uiteindelijk werd het een volledige restauratie, waarbij ook het interieur werd vernieuwd en de auto werd gespoten in Morgan Sport Orange, iets heel anders dan het klassieke British Racing Green natuurlijk maar het staat de Morgan onvoorstelbaar goed.”

Motorrevisie
Verhoeven, die al tientallen jaren ervaring heeft met Morgan, besloot de Plus8 op technisch gebied helemaal up-to-date te maken. “De klassieke bladveren achter zijn vervangen door de nieuwe 5-link Suspension met schroefveren. Dat maakt het weggedrag strakker, vooral in bochten, en ook comfortabeler. Aangevuld met Suplex voorveren, die de auto minder springerig maken, is het weggedrag sterk verbeterd. De remmen kregen een flinke update, waarbij onder andere de trommels achter werden vervangen door schijven, en we hebben een sportuitlaat en andere spruitstukken gemonteerd. In combinatie met een volledige motorrevisie waarbij diverse nieuwe technische componenten werden gebruikt, zoals een Edelbrock carburateur en aluminium radiateur, is de auto helemaal bij de tijd, zonder het bijzondere en unieke Morgan-karakter aan te tasten.

Kanon
Dekker: “Wat Simon met de oude Plus8 deed heeft zelfs ons als verkoopteam verbaasd. Het is een waar rallykanon geworden, met een unieke uitstraling, een machtig geluid en een wegligging die uitnodigt om de grenzen op te zoeken. Een bijzondere auto in alle opzichten, ik kan het niet anders omschrijven.”

De Morgan Plus8 in Sport Orange is te zien bij Louwman Exclusive in Utrecht en geeft geïnteresseerden en eigenaren van een Morgan een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van revisie, restauratie en updates voor oude en nieuwe Morgans. In de showroom langs de A2 is bovendien een ruime collectie nieuwe en gebruikte Morgans te bezichtigen, van de 4/4 en de Plus8 tot de legendarische 3-Wheeler.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief