Autodesigner Niels van Roij geeft Masterclasses bij Louwman Exclusive

De Nederlandse autodesigner Niels van Roij, die onlangs nog lof kreeg voor zijn prachtige ontwerp van een Shooting Break op basis van een Tesla Model S, verzorgt de komende weken in samenwerking met Louwman Exclusive vier exclusieve masterclasses over design. In elke masterclass staat een model uit de showroom van Louwman Exclusive centraal en vertelt Niels alles over het ontwerp. De masterclasses komen een voor een als video beschikbaar op de website van Louwman Exclusive en kunnen door iedereen worden bekeken - zelfs op de achterbank van de auto of vanaf het vakantieadres.

Niels van Roij legt aan de hand van het ontwerp van de auto uit welke keuzes er gemaakt zijn tijdens het tot stand komen van het ontwerp. Als geen ander weet Niels, die vanuit Londen zijn eigen automotive designstudio runt en werkt voor diverse autofabrikanten, welke elementen de uiteindelijke verschijning van een auto bepalen en op welke, soms zeer subtiele en verrassende wijze, fabrikanten hun merk-DNA in het ontwerp vastleggen. De kennis en ervaring van Niels maken de Masterclasses uitermate boeiend en de kijker krijgt een mooie kijk achter de schermen van autodesign.

Coachbuilt

In elke masterclass staat een auto uit de showroom van Louwman Exclusive centraal. Niels behandelt de Maserati Ghibli, Morgan Plus 4, Lexus LS en McLaren 720S. Bewust is gekozen voor zeer verschillende auto’s, zowel qua ontwerp als leeftijd en gebruiksdoel, waardoor de kijker na het volgen van de vier masterclasses inzicht heeft in de keuzes die voor de auto’s gemaakt zijn. Uiteraard komt ook de Tesla Model S Shooting Brake aan bod, een unieke auto die Niels in opdracht ontwierp, daadwerkelijk gebouwd is en onlangs te zien was op het internationale Concours d’Élégance Paleis Het Loo. Niels maakte speciaal voor Louwman Exclusive een ontwerp voor een coachbuilt auto op basis van de Morgan Plus 4.

Welkom

De vier masterclasses worden de komende weken door Louwman Exclusive een voor een op de website gepresenteerd en gelanceerd via social media. Autoliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in design zijn van harte uitgenodigd de masterclasses te bekijken. Wie de auto’s die Niels in de video’s bespreekt in het echt wil zien, is natuurlijk ook welkom in onze showroom.

U kunt de eerste Masterclass over de Maserati Ghibli nu bekijken.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief