De nieuwe Bentley Continental GT

Gedesigned, ontworpen en handgemaakt in Groot-Brittannië, de derde generatie Bentley Continental GT combineert levendigheid, focus op performance met handgemaakte luxe en de modernste technologie, om de beste Grand Tourer ooit te creëren.

Gedesigned, ontworpen en handgemaakt in Groot-Brittannië, de derde generatie Bentley Continental GT combineert levendigheid, focus op performance met handgemaakte luxe en de modernste technologie, om de beste Grand Tourer ooit te creëren.

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en chief executive van Bentley Motors, vertelt: “Bentley loopt al bijna 100 jaar voorop in de ontwikkelingen op het gebied van luxe Grand Touring’s. De nieuwe derde generatie Continental GT is het hoogtepunt van ons design en ontwikkelingsresultaten en laat de volgende stap zien in de blijvende opwaartse tocht van Bentley.’’

In het hart van de nieuwe Continental GT huist een volledig nieuwe, verbeterde versie van Bentley’s befaamde 6.0 liter, twin-turbocharged W12 TSI motor. Gelinkt, voor het eerst, aan een dual-clutch 8-versnellingsbak, voor snellere en efficiëntere schakelmomenten. Het musculaire exterieur design, gecreëerd door revolutionaire technologie te gebruiken, resulteert in een lichtgewicht, maar toch stijve body. De motor is verder naar achteren gepositioneerd om de gewichtsverdeling te verbeteren, resulterend in bestuurder-gefocuste dynamische prestaties.

De Bentley biedt vierzitplaatsen en verbeterde bagagecapaciteit voor oprechte bruikbaarheid, de luxueuze cabine zit vol voortreffelijke details zoals bijvoorbeeld het ‘diamond in diamond’ leer design. Daarnaast heeft er veel werk gezeten in het harmoniseren van het uitgebreide kleuren portfolio voor tapijten en details.

De nieuwe Continental GT laat een grote evolutie zien in Bentley’s toepassing en gebruik van de nieuwste technologie. Een gevorderd, volledig digitale, bestuurder-gefocuste instrumentenpaneel  en het weg draaiende display voor de bestuurder gaan samen met innovaties. De laatste genoemde wordt gekenmerkt door een indrukwekkend 12,3’’ touchscreen, gevestigd in een drie-zijdes tellende unit, welke het hout laat draaien om het touchscreen te onthullen, evenals de drie elegante analoge klokken.

Het interieurdesign van de Continental GT speciaal gemaakt voor de moderne luxe consument, met ongeëvenaarde aandacht voor details, waardoor er een ontspannen bestuurders ervaring ontstaat. De cabine integreert naadloos high-end onboard technologie, met de fijnste handgemaakte natuurlijke materialen. Het resultaat is een voortreffelijke, geharmoniseerde, verbonden en luxueuze ruimte.

De nieuwe Continental GT maakt zijn werelddebuut op de IAA Frankfurt Motor Show tussen 12 en 24 september, 2017.

Aanmelden voor de nieuwsbrief